[]

eczanenin eksik ilaç vermesi

arkadaşlar,

şimdi e-nabız dan baktım. doktor reçetede 3 kutu şurup 3 kutu hap vermiş. ama eczanedeki kadın bana şurup dan ve hapdan 2'şer olarak verdi. ayrıca hap'ın muadilini vermiş. muadile tamam diyelim. reçeteki sayı kadar neden vermedi ?

ilaç bitti. aile hekimine yazdırdım tekrar 3 kutu. şimdi eczane diyorki devlet şu tarihe kadar ödemiyor. devlette haklı. 3 kutu bu tarihte bitmez ödemem diyor. bende kendi paramla aldım.

burda bir katakulli olabilir mi ? eczaneyi sağlık bakanlığına şikayet mi etmeli yoksa gözden kaçırdığım bişi mi var ?

 
Sgk yanlış ilac verilmesi durumunda büyük cezalar kesiyor. Bilerek yanlış vereceklerini sanmıyorum. Hem artık her ilacın ayrı karekodu var. Arayın eczaneye bir sorun.


  • prizmatik  (26.07.19 14:37:02) 
Doktor isterse 10 kutu yazsın, eczaneden sgknın ödediği kadar alabilirsiniz. Doktor bunu bilmek zorunda değil kafasına göre yazabilir kutu sayısını. Bir ilaci ilk kez reçete ile alıyorsanız 1 aylık öder. Kutunun içinde 28 tablet varsa ilk seferde 2 kutu alırsınız. Şu an alamamanızın sebebi de bu iki kutunun bitmemiş olmasıdır, kimse sisteme 3 kutu işleyip size 2 kutu ilaç vermez.


  • malwethiel  (26.07.19 15:45:42) 
Mobilden editleyemedim, eğer ilac elinizde bittiyse recetede yazan dozdan fazla kullanmış olabilir misiniz? Sistemde günde 1 dir mesela, siz 2 tane almışsınızdır. Eczaneye sorarak en net cevabı alabilirsiniz.


  • malwethiel  (26.07.19 15:47:41) 
Eczane katakulli yapmamıştır, 1 kutu ilaç için risk almaz. Siteme 3 ilaç verdim dediyse o ilaçların karekodunu okutup satış gösterdiği için o ilacı bidaha satamaz. En iyisi eczaneye gidip bilgi almak. Hangi gün hangi ilaçtan kaç tane aldığın hangi tarihte ilacının biteceği falan çıkar.
doz aşımı yaptığınızdan erken bitmiş olabilir.

  • sanquis  (26.07.19 18:43:30 ~ 18:44:39) 
Bazen elde yeterli olmayınca eksik verebiliyorlar ama o zaman söylüyorlar da. Atlamış olabilirler, her gün bilmemkaç kişi gidiyor sonuçta.


  • d max  (27.07.19 02:29:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.