[]

40-50 günlük yavru kedi hakkında

dün bu güzel kızla işten eve dönerken karşılaştım. 4-5 tane köpek çöplüğün üstüne çıkarmış indirmeye çalışıyorlardı. köpekleri kovdum, yavruyu aldım sakinleştirdim ve eve getirdim. o korkudan direkt uyuyakaldı zavallıcık zaten. dişleri henüz çok küçük kuru mamayı biraz zor fakat yaşla karıştırıp ezince çok rahat yiyor. sokakta büyümediğini evden atıldığını da temizliğinden ve ev ortamına hemen alışmasından anladım. ama çok küçük daha motor becerileri bile yeni yeni oturuyor. yeni çıktığım ve artık yalnız kaldığım evime de bir heyecan getirdi işin aslı :)

lakin daha önce baktığım kedim bihter bize sokaktan ve 5-6 aylık kadar gelmişti. ben askere gidince o ev arkadaşımla kaldı halen de onla mutlu mesut yaşıyor. ilk kez yavru en azından bu kadar küçük bir yavru ile evimi paylaşacağım. nelere dikkat etmeliyim?

mama, kum ve aşı gibi maddi konulara aşinayım. ama dediğim gibi ilk kez bir yavruyu ben büyüteceğim. omzumda sorumluluk var gibi hissediyorum sayın romalılar :) her ne kadar kediler başına buyruk eğitilemez de olsa karakterinin yüzde 40'ı bu evde şekillenecek.

eksiup.com
eksiup.com
eksiup.com

bonus da bihter :)
eksiup.com

 
Çok tatlı bir kedicikmis bayıldım:)


  • kendi dugunune gitmeyen kamber  (26.07.19 14:37:27) 
@kendi dugunune gitmeyen kamber

sağolun, ama biraz da öneri versen be kamber :))
  • kaledekiyalnizlik  (26.07.19 15:10:51) 
sormadan fotoğraf atılan başlıklar favorim :) çok tatlı

hayırlı olsun. herhangi bir şey olması ihtimali çok düşük ama ben gün içinde evde olmadığımda cereyandan vs. kapanabilecek kapılara ve üstüne düşebilecek ütü masası vb. şeylere dikkat ediyorum. çok fazla yaş mama vermeyin, yavru kedi maması alabilirseniz taneleri de ufak olduğu için yardımı olacaktır. kum kullanmayı öğrendiği sürece de açıkçası pek başka bir şey yok dikkat edilecek.

bir kedi için olabilecek en iyi şey ikinci kedidir. onu düşünebilirsiniz ileride :)

ben de bu kızı yeni sahiplendim: eksiup.com
  • bir garip melek  (26.07.19 19:39:24) 
@bir garip melek

Teşekkürler, peki büyük kedilerde alışkındım da bu küçüğün de alışana kadar kaçması saklanması çok normal di mi :)
  • kaledekiyalnizlik  (26.07.19 19:59:02) 
her kedinin huyu farklı. acar bir hayvan değilse elbette normal kaçması ve saklanması. hatta en dost canlısı kediler bile ortam değiştirdiklerinde bir süre yabancılıktan ötürü stresli olabiliyor ve insandan kaçınabiliyor. ortamı tanıyıp öğrenmesi, artık düzenli olarak o ortamda kalacağını anlaması ve buna inanması, o ortamdaki şartlara alışması ve ortamda bulunan şeylerden kendisine bir zarar gelmeyeceğine güvenmesi için zamana ihtiyacı var. o esnada siz dalganıza bakabilir, bir daha bu kadar küçük olmayacağı için itiraz şansı hâlâ azken sıkıp mıncıklayabilirsiniz :)


  • bir garip melek  (27.07.19 00:03:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.