[]

Düğünlerde ve nikahlarda

En çirkin gelin değil mi? Mantık olarak (görece) en güzel giyinmesi gereken kişi, saçma sapan, perde gibi, tül gibi bir şey giyiyor. Hediye paketinin üstüne atılan naylon ipi, falçatayla pösürten kırtasiyeci gibi durmuyor mu? Diğer herkes jilet gibi, elbiseler, ayakkabılar yanıyor. Gelin topaç gibi oluyor.

Tuvalete giderken birilerinin yardımına ihtiyaç bırakan kıyafeti, insan zevkle neden giyer?


 
nasıl bi çevren var ki, bu tip gelinliklere denk gelmişsin. roman düğünlerine mi katılıyorsun yoksa?


  • elorelia  (26.07.19 11:58:14) 
değil, prenses model gelinlik giymeyen hemen hemen bütün gelinler çok güzel oluyor.


  • benaslinda  (26.07.19 12:01:15) 
görüyorum ve artırıyorum. düğüne giderken güzelleşen kadın yok. gözüm yoruluyor benim. aşırı fondöten, parfüm ve fönlü saçtan kısmi felç geçiyorum.


  • heidi'nin dedesi  (26.07.19 12:11:14) 
Annem çerkes, düğüne giderken kuaförde o kadar makyaj yapmışlar ki, dolda arabayı durdurup yüzünü yıkamış sabunla, öyle gitmiş düğüne, hala millet saklar fotograflarını.

eşim de evlenirken az makyaj yapmıştı, gittiğin düğüne, gelinin ailesinin eğitim durumuna göre değişiyor bu söylediklerin.

anlamsız abartılı makyaj çok çok çirkin duruyor haklısın
  • Corc  (26.07.19 12:21:42) 
gelinlik çok çirkin bir kıyafet bence.
zayıflar giyince çocuk gibi duruyor.
şişmanlar giyince aman allahım daha kötüsü olamaz.
  • dafuq  (26.07.19 12:48:25) 
@elorelia

Düğünlere katılan biri değilim de, diyelim ki Roman düğünlerine katılıyorum. Ne oluyor ki? Ne farkı var? Nedir bu kategorileştirme aşkı?

Göstersenize bana "Roman" düğününde giyilemeyecek, şöyle asil, soylu bir gelinlik. Güzel mi bakalım?
  • nasıl yani  (26.07.19 13:34:49) 
tüm gelinler iğrenç deyip roman düğünlerinden örnek verene kategorileştiriyosun demek nasıl bi kafa yapısı?


  • elorelia  (26.07.19 13:38:38) 
İşte tutarlıyım. Tüm gelinler çirkin derken, gelinleri kategorilere ayırmamışım. Yani tutarlı bir kafa yapısı. Bütüne yaklaşmışım. Nasıl bir kafa yapısı diyeceğine, neresi bunun kategori onu söyle, bileyim, öğreneyim.

Bir de iftira atmayalım. Ben hiçbir yerde iğrenç demedim. Çirkin dedim. Öyle kafamızdan sallamayalım.
  • nasıl yani  (26.07.19 13:44:10 ~ 13:55:23) 
düğünlerde en çirkin gelin değil mi cümlesi kategorileştirmek değilse ben de bi şey bilmiyorum. neyse roman düğünü duyarı yemedim de demem artık :D kendi düğününde görüşelim.


  • elorelia  (26.07.19 14:01:06) 
ben de güzel gelin makyajı görmedim hiç. abartı abartı saçlar her yerinde simler yarım kilo boyalar falan, güzelim kızları ne hale getiriyorlar.


  • reanarchy  (26.07.19 14:03:23) 
heidi'nin dedesi +100


  • foster  (26.07.19 14:04:40) 
Bilmiyor musun bilemem de, anlatamadığın kesin. E anlat neden böyle diyorum. Öyle değilse de ben bir şey bilmiyorum diyorsun. Şu yüzden, bu yüzden, böyle dediğin için, böyle yaklaştığın için de. Bir şey de yani. Hiçbir şey demeden karşı çıkmak garip geliyor.

Gerçi bu duyar lafından sonra diyecek bir şeyim yok. İlk başta deseydin orada tamam deyip geçerdim.

Yeni gelin olacaksın ya da oldun herhalde. Öyle seziyorum buradan, bu tepkinin sebebini.

Görüşelim. Çeyrekle beklerim.
  • nasıl yani  (26.07.19 14:08:50) 
biraz daha genelleyeceğim konuyu. ben düğün, nikah ve bilumum özel gecede doğal halinden daha güzel bir kadına çok az rastlıyorum. modern ve sade gelinlik/abiyeler çok daha ferah bir görüntü verecekken abartılı şeylerin tercih edilmesi üzücü.

düğünde gördüğüm kadını kotla gömlekle görüyorum mesela aa ne güzelmiş diyorum. ama abiyeler, gece makyajları falan benim estetik algıma uymuyor.
  • muslugubozukhayrat  (26.07.19 14:23:45) 
evet çünkü atıyorum 25 yaşındaysa 25 yılın makyajını 1 günde yapıyorlar o yüzden.


  • Neill  (26.07.19 14:34:02) 
Çok sade makyaj ve sade bir gelinlikle gayet de güzel olanlar var


  • kendi dugunune gitmeyen kamber  (26.07.19 14:52:47) 
Sana katılıyorum. En güzel gelin olması gerekirken hediye paketi gibi bir şey oluyor. Sade bir makyaj ve düz, elbiseye benzer, şık bir gelinlikle asil olunabilir. Bunlar tarafların eğitim ve kültür seviyesiyle alakalı şeyler. Roman düğünleri berbatsa "sıradan/normal" insanların yaptığı düğünler ondan daha az berbat olmuyor. Üzgünüm.


  • ruhen hastayim ben  (26.07.19 15:06:50) 
Makyajını nasıl istediğini bilmeyen; kendi cildine uyan, yakışan malzemelerini yanında getirmeyen kadınların makyajı gelin olsun olmasın kötü gözüküyor.
Kuaförlerdeki kullanılan ürünler çok kötü, bozulan malzemelerini bitene kadar kullanmaya devam ediyorlar. Fırçalar pis oluyor vs.

  • chitosan  (26.07.19 21:58:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.