[]

Anksiyetenin sebebi nedir?

Bu aralar moda olduğu üzere en ufak endişeye bile anksiyete diyenlerinkinden bahsetmiyorum.

1) Bir hastalık olarak kaygı bozukluğunun oluşmasında beyinle ilgili bir sıkıntı mı var yoksa çocuklukta vs. yaşanan bir olay mı tetikliyor?

2) Neden herkeste olmuyor da bazı kişilerde oluyor?

3) Artık tamamen bir kişilik özelliği haline geldiyse gerçekten kurtulunması mümkün mü yoksa hep derinde bir yerde mi kalıyor?

 
1- kendi adıma konuşursam tamamen çevresel etkilerden dolayı. küçüklükten itibaren gıdım gıdım da olsa çeşitli şeyler kar topu gibi birike birike bu hale getiriyor seni. çocuk yetiştirmeyi bilmeyen ailem yüzünden yani kısaca. herkesin çocuk yapmaması gerektiğini düşünüyorum bu yüzden. insanlar belli bir eğitimden geçip sertifika almalı çocuk yapabilmek için.

3- yıllardır kurtulabilmiş değilim. ne ilaç etki etti ne başka bir şey.
  • çok mutsuzum  (25.07.19 14:06:28) 
Benim için temelinde babam yatıyor. Babam gibi olmak istemiyorum. Bir çıkmaz ile karşılaştığımda işin sonunda babam gibi olacakmışım gibi geliyor.


  • put it in your appropriate place  (25.07.19 14:15:00) 
Anksiyetenin sebebi nedir?

kafanda kendini gordugun imajin negatif olmasi. aksiyete ortaya ciktiginda buna inanmak ve kapilmak.


1) Bir hastalık olarak kaygı bozukluğunun oluşmasında beyinle ilgili bir sıkıntı mı var yoksa çocuklukta vs. yaşanan bir olay mı tetikliyor?

ikisi de mumkun diye biliyorum.

2) Neden herkeste olmuyor da bazı kişilerde oluyor?

yatkinlik, yetistirilme, sans, kader. ne olursa olsun sebebi, bunu bilmek durumu degistirmiyor.

3) Artık tamamen bir kişilik özelliği haline geldiyse gerçekten kurtulunması mümkün mü yoksa hep derinde bir yerde mi kalıyor?

mumkun. ben yasayan kanitiyim. ancak kolay ve sihirli bir cozumu yok benim bildigim. ciddi ciddi oturup 1.5 sene emek verince koku kaziniyor.
  • JohnOakley  (25.07.19 14:25:03) 
1) sadece çocuklukla alakalı değil kişinin yaşamındaki tecrübelerde bunu yaratabilir.
2) kişilik özellikleri,yaşam tarzı...vs
3) derinde bir yerde duruyor tetiklendi mi çıkar.
  • mikahakkinen  (25.07.19 15:49:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.