[]

aşırı stres

aşırı stresliyim. bu da öfke patlamalarına ve çok sinirli olmama yol açıyor. erkek arkadaşımla cinsel hayatımız da bu sebeple bitti diyebilirim, zevk alabilmek için yeterli odaklanmayı bile sağlayamiyorum. kafam çok dolu. bu sadece hayatımdaki sorunların ufak bir parçası. genel olarak hiçbir şeyden zevk alamıyorum cunku çok gerginim sürekli.

sakin, sükunet dolu, iç huzurunu sağlamış biri olmak istiyorum.


bu stresi nasıl azaltacagim? siz ne yaptınız? kitap video vs de olur.

 
nasıl olsa öleceğiz. stresin kime ? bu mantığı sindir.


  • kanlakarisikyagmur  (25.07.19 13:15:10) 
Stresi stres yaratan sorunları çözerek bitirmek gerek. Öbür türlü bunun adı erteleme oluyor. Film biter, kitap biter ardından aynı stres üstünüze çöker. Eğer sebepsiz yere stresli hissediyorsanız bulunduğunuz ortamı değiştirin bir süre. Şehir dışına çıkın eğer maddi imkan yoksa bilmediğiniz yeni şeyler keşfedin. Gitmediğiniz bir sokakta yeni bir yemek yiyin kahve keşfedin mesela.
Stres yaratan etmenleri söylerseniz belki bir çözüm bulabiliriz.

  • bahoho  (25.07.19 13:21:33) 
Mindfullnesi biraz kurcalayin isterseniz, meditasyon, mola gibi appler var biraz ise yarayabilir. Ya da kardiyosu yuksek sporlar. Bazilari meditatif seylerden fayda gorurken bazilari zorlu sporlardan gorebiliyor. Denemek ve kendinize neyin iyi geldigini bulmak lazim.


  • red g  (25.07.19 13:21:35) 
bu kadar siddetli bir durumdaysan, tranklizan, antidepresan ilaclar kullanabilirsin. Hekime danis.

bunu en onemli meselen olarak gormelisin bence, cunku insana stres kadar zarar veren bir sey yok.

Sonrasinda da stresin kaynagina inmen lazim, cunku onu besleyen bazi sorunlar var belli ki, onlari bulup onlarla yuzlesmelisin.
  • ebabil curnatasi  (25.07.19 13:21:43) 
stres insanı bitirir. kabullen ve tepki göstermemeyi öğren.


  • koela  (25.07.19 14:05:41) 
Stres kaynağı ne?


  • (s)AINT  (25.07.19 14:06:41) 
meditasyon. kanserin tedivisiymis gibi meditasyon. ne Kadar stresliysen o Kadar yapmak gerekiyor. ben cok ctresli oldugum gunlerde Sabah 30 dk, aksam 1-1.5 saat oturuyordum en az. haftada 4 gun cemaate gidiyorum, onlar da en az 2 saat meditasyon demek.

Sporun da faydasi oluyor. Spor + Dogru meditasyon + duzenli beslenme birkac ayda kesin toparlar.
  • JohnOakley  (25.07.19 14:29:33) 
yaş, çevresel faktörler ... her şey etkili. stres yaratan her şeyden uzak durman lazım. bunalmışsın tatile çık.


  • mikahakkinen  (25.07.19 15:51:15) 
bundan binlerce yıl önce de binlerce yıl sonra da hep benzer olaylar oldu ve olacak. bütün olaylar o kadar benzer ki abartmaya gerek bir durum yok.


  • silver apple  (25.07.19 22:30:54) 
Meditasyon+1500

Türkçe app olarak da indirip başlayabilirsiniz.

Yoga ile birlikte devam ederseniz hayat kaliteniz inanılmaz artar.
  • su olsam ates olsam  (25.07.19 23:26:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.