[]

ofis dedikoducusuyla nası başederim

Eksi duyurunun dert dinleyicileri help pls

Saçma sapan absurd bi ortama sokuldum nerdeyse 6 yıldır çalıştığım iş yerinde.
Geçtiğimiz Mart ayında çalıştığım bölümden farklı bir bölüme alındım. maaşım aynı ama çok rahat çalışıyorum ve hiç sıkıntı yok aslında. ancak bu bölümde bana kıl olan-sadece bana değil kadın sevmiyor genelde- bi hatun var. ve sağlam dedikodumu yapmış. şu anda yeni geldiğim bölümde mart ayından beri mesai saatleri içinde nerdeyse hiç bili dialogum olmadan takılıyorum.

özetlemek çok zor ama bu hatun benden 7 yaş küçük ve tek derdi zengin bi koca bulmak ve ben onun çok acayibine gidiyorum seyahat ettiğim ve kafama göre takıldığım için. kendisi dini olan ama ahlakı olmayan cinsten.

ofisde bi sürü insanla çıkmış ve ayrılmış, zaten gözleri de fıldır fıldır sürekli bi arayış içinde süzüle süzüle gezer.

şimdi 3 erkek arkadaş hepsi bununla kanka ve benimle hiçbir muhabbeleri yok. bana gıcık olmaları için sebep yok çünkü hiç dialog kuramadık.

Benzer bi şekilde başka bir kadına daha davranıyorlar ama o biraz yüzsüz ve sallamıyor sanırım ama ben sanırım biraz sallıyorum.

Şöyle söyliyim normalde gayet iyiyim ama sonuçda 6 senedir ofisde gördüğüm insnalar son dönemde neden yüzün asık falan diye sormaya başladılar ve bugün biri daha sorunca başladım ağlamaya.

aslında hiçbiri anlaşamayacağım insnalar değil ben de canavar değilim normal bi dialog kurabilirdik, maalesef olmadı.
ve şu anda ben de bu insanlardan tiksinmiş durumdayım ve insan gibi yaa biz neyi paylaşamıyoruz diyemeyeceğim.

ne yazık ki tekrar bölüm değiştirme şansım yok- dediğim gibi iş de rahat. iş konusunda hiç bi sıkıntı yok. yönetici de bu arkadaştan taraf, benimle hiç muhabbeti yok benim de onunla ancak beni darlamıyor.

background: bu hatun kişisiyle aynı bölümde çalışıyorduk, benim iki katım maaş alır ama tembeldir ve onun işini yaptığımı bilirim, ama o kadar tembel ki ofisde onun işini yapmayan yok.

benimle küsmesine neden olan şey de şu anladığım kadarıyla, bi gün geldi ve ben erkeklerle iyi anlaşıyorum ama kızlarla anlaşmıyorum dedi. ben de bu söylediğin oksimoron çünkü iki kadına söylüyorsun bunu dedim. oksimoron ne demek bilmiyordu sanırım ve benim ona moron dediğimi düşündü galiba. neyse bi iki selam verdim, bu prenses edasıyla çekti gitti. ben de bi daha ses etmedim.

bu olaydan bir kaç ay sonra da yemekhanede sırf ben oturuyorum diye oturmadı masaya. Bundan da bi hafta sonra da onun çalıştığı bölüme geçtim.

Dediğim gibi iş aşırı rahat ama iyi değilim, nasıl delirmeden bu süreci atlatabilirim sizce?

Şimdiden teşekkürler herkese

PS: galiba silebilirim bu duyuruyu daha sonra :-/

@ sttc konuşunca anlayacak cinsten değil, gerçekten başka bir kafa. bi de sesi de hiç çıkmaz ben bunu sessiz sakin bişi sanıyordum ama dedikoducunun allahıymış.

 
bence gidip söyle. aylar önce bişey dedim sana, yanlış anladığından şüpheleniyorum. vs vs diye açıklardım ben

tavrı değişmezse en azından moron olduğundan emin oluruz
  • sttc  (24.07.19 21:24:00 ~ 21:24:17) 
tek yöntem, bir kere onu büyütmemen.
bir de, senden yardım alabileceği konularda hemen yardım et. atıyorum, müdürün yanında konuşurken onu mantıklı gerekçelerle öv. "x hanım benden daha önce de buradaydı, ona sorup hallederim bu konuyu" gibi laflar de.

kanka olamazsın ama konuşmadığın sürece seni havalı görecek. havalı gördüğünü ezmek ister bu kafalar. senden çok daha fazla büyütüyordur seni.

bir de, işten memnunluğunu unum diyorsun, asla işinle ilgili soğutma kendini. bu devirde iyi iş kolay bulunmuyor. kendine öğle araları uğraşacak şeyler bul. ne kadar az kafaya takarsan, ne kadar kendi kendine az konuşursan, o kadar az soğursun işten. işyerinde bir problemi ne kadar kendi kendine ve arkadaşlarınla konuşursan o kadar işten ve mekandan soğuyorsun, tehlike çanları çalıyor.
kızdan nefret etmemeye çalışmanı da tavsiye ederim. o da kendince bir hayat kurmuş biri. içinden bile olsa kıza moron deme, farklı biri işte, de ve geç. dedikodu ve kendi kendine mızmızlanma en tehlikelisi.

çok geçmiş olsun. yalnız değilsin. bunu da bil.
  • lovemyself  (24.07.19 23:26:23) 
Takma ve daha çok gez, daha çok gül. Onun o ofisten başka hayatı yok demek ki. İşinden memnunsan salla. Ayrıca o tür salaklar beceriksiz olduklarından iş konusunda bol bol çuvallarlar kendilerini rezil ederler. Al mısırını izle keyfine bak.


  • windows95  (25.07.19 00:13:31) 
Millet saçmalamış. Kendini ona sevdirmek yerine siklemeyen tip olmayı seç. Oksimoronu bilmeyip moron olarak anlaması ve alındığını sana söylemek yerine arkandan dedikodu yapıp düşman olması moron olduğunu gösterir. Kendimi bir morona sevdirmeye çalışmam ben. Derdi varsa gelir kendi konuşur iyi niyetliyse çözülür yoksa siktirsin gitsin kimle ne dedikoduyosa dedikodusun. Sussun diye gönlünü alayım ezikleneyim dersen onun boyunduruğu altına girersin, tasmanı hep elinde tutar. Karşı dedikodu misillemesi yapacak ortamın olsa onu yap derdim ama siklemeyen cool olmak dışında seçeneğin yok sanırım.


  • glide  (25.07.19 00:36:46) 
bir şekilde hayatınızda olan ama size direkt zarar vermeyen sinir bozucu insanları sokak köpeği olarak hayal edin. bir sokak köpeği size hırlasa da, havlasa da üzülmezsiniz. önemsiz insanları önemsemeyin. ağlamak falan nedir?


  • sinek kral  (25.07.19 09:45:11) 
@sinek kral sokak köpeklerini de severim işin kötüsü :-)
önemsiz olduğunu biliyorum ama bir iki lafıysa 3 kişiyi kendi tarafına çekmesini onların da bana tavır almasını anlayamıyoru.

ok, insanoğlu böyle bişi biliyorum ama yine de biraz zorlanıyorum tahammül etme noktasında . bu insanlara. benim derdime çare yok sanırım. iş bırakma şansım olmadığı için bu şekilde katlanıcam
  • euteamo  (25.07.19 10:54:04) 
anladığım kadarıyla naif bir insansın. herkes seni sevsin istiyorsun ama insanoğlu(özellikle kadınlar) iyiye değil, kötüye rağbet gösteriyor. bırak sevmesinler. bırak korksunlar. iş hayatı gerçek hayat değil ki iş arkadaşları gerçek arkadaş olsun.


  • sinek kral  (25.07.19 11:30:19) 
biraz naif olduğum doğru ama herkes kadar herkes beni sevsin istiyorum:-)

benim anlamadığım bu hatun bu insanlara ne dedi de diğerleri bana karşı tepkililer bu kadar. beni tanımıyorlar bile. ona anlam veremiyorum. koskocaman insanlar böyle bi kızın dediği lafla nasıl hareket edebilirler anlamıyorum.

yoksa arkadaşım olduğunu falan düşünmüyrum bu hatunun ya da onunla arkadaş olma gibi derdim yok. sadece günde 8 saat geçiridğim bi yerde daha düzgün iletişim kurmayı isterdim. ancak hatun zaten kurumdaki kadınların yarısı ile küs.

hiç kendinde de sorun aramıyo. çok rahat bi şekilde ben erkeklerle anlaşıyorum kadınlarla anlaşamıyorum diyor bi de. ilginç
neyse ben mi düzeltcem onu ama arada sinirlerimi bozuyor ve mutsuz ediyor beni o kadar. bu da geçer umarım
  • euteamo  (25.07.19 14:54:27) 
onun lafıyla tavır alanlar da süzme gerizekalı demek ki. cahil dostun olacağına akıllı düşmanın olsun lafı boşa değil. belki de tavır almıyorlar ama mesafeli davranıyorlar o kadının şerrinden korktukları için. Bana kalırsa bu da gerizekalılık örneği. "ya tanımıyosun niye bu kadar kötülüyorsun" demekten acizler bazıları. boşuna okumuş koyun tayfa bunlar.

yukarıda da demişler, yalnız değilsin bil. takmayan cool olmak ve ofis dışı hayatına odaklanmak en güzeli. onlar zamanla kendileri yüzsüz yüzsüz muhabbet etmek isteyecekler bak buraya da yazıyorum. yüz vermezsen kral olursun hem de başın ağrımaz.
  • windows95  (25.07.19 15:01:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.