[]

İngiltere vs almanya/hollanda/belcika

Selam,

Bilgi teknolojileri alanindayim, avrupa'daki is ilanlarina bakiyorum. İngiltere'de benle ilgili ilanlarin sayisi yukarda saydigim diger ulkelerin toplaminin uc bes kati falan genelde.

İngiltereye gerek havasi, gerek insanlari, gerek hayatin gorece olarak daha pahaliligi sebebiyle bi turlu isinamiyorum. Ozellikle hollanda/almanya yasamak icin daha rahat gibi geliyor.

Bu dusuncemde hakli miyim yoksa ingiltere'ye goc edenler genel mutluluk olarak en az avrupadakiler kadar mutlular mi?

Tesekkurler

 
IT alanında çalışan bir çok tanıdığım ilk olarak amsterdam'ı tercih ediyor. ingiltere'yi tercih eden tanıdığım yok, bu yüzden bir şey söyleyemiyorum. keşke benim de hayatımda "ingiltere mi olsa hollanda mı?" gibi bir sorun olsa.
şans sizinle olsun.

  • tok oldugumuz halde yaftalar yiyoruz  (24.07.19 11:20:01) 
yasam standardi olarak az cok ayni, hersey kazanilan paraya, calisilan sirketin verdigi imkanlara bagli.

kulturel olarak ingiltere ve hollanda iyi. cok kulturluluk ve turklere karsi on yargi almanyaya oranla daha az.

ingilizce bilen biri icin dil acisindan ingiltere ve hollanda avantajli. dolayisi ile adaptasyon da daha kolay. almanyada sosyal ortamda almanca bilmeniz zorunlu olmasa da almanca konusunda kucuk bir beklenti var. ama diger taraftan hollandada sadece ingilizce ile problem yasamazsiniz. ingiltere ise dil acisindan sizi ileriye goturur.
  • emrahday  (24.07.19 12:10:45 ~ 12:12:31) 
ingiltere avrupa'daki küçük amerika gibi. kapitalizm her yerde. ama insanlar mutlu mesut. hayatımda bu kadar çok restorantın dolu olduğunu görmemiştim.

ev gideri hariç diğer giderler normal. bi asgari ücretli tek başına bile yaşayabilir londrada, diğer şehirlerde daha kolay.
  • kveldulv  (24.07.19 13:30:35) 
Ben ingilterede öğrenci olarak 1 yıl yaşadım, "insanları" denilen şey tam tersi çok hoşuma gitti. Seni sevmese bile kibar davranan kurallara uyan, Turkiyedeki gibi gereksiz yakınlaşma muhabbetler olmayan güzel bir ülke bence. Ayrıca kurallar onlar için de senin için de geçerli ve herkese aynı şekilde uygulanıyor gördüğüm kadarıyla. Türkiyede bulamadığım rahatlığı İngilterede bulmuştum ben. Ama ben Türkiyede de baya kuralcıyım mesela gece 4te kırmızı ışıkta bekleyen adam benim. Ona göre düşünün. :D turkiyedeki çoğu kişi kuralları yumuşatmaya çok meyilli.

Şaşırdığım şeyler de olmadı değil tabii, fenalaşan arkadaşı hastaneye taksiyle götürmek gibi. Ambulans sadece ölüm kalım meselesinde çağırılıyor mesela türkiyede sanki her an herkes kullanıyor. Sonra randevu almak uzun sürüyor sanırım benim hiç işim düşmedi ama. Sağlık sistemi daha farklı ve kötü gelebilir yani İngilizler de şikayetçiydi.

Banka işleri de daha sıkı ve manuel, Türkiye o konuda çok ileride(dijital bankacılık açısından). Ama tüm avrupa para işlerinde eski kafa sanırım.
  • nhk ni youkosu  (24.07.19 14:10:55) 
benim tanıdığım yurtdışına giden yazılımcıların %90' ı ingiltereye gitti, x++ yazılımcılarının ilk tercihi oluyor genelde, çalışma koşulları ve kazandıkları paralar avrupanın diğer şehirlerine göre daha iyi, refah seviyesi olarak avrupada zirve sayılır. türk parasıyla gitme okuma vs dersen paran değersiz olduğu ve ülke pahalı olduğu için tercih edilmez ama IT sektöründe çalışmak için bir numara.


  • ravenudon  (24.07.19 14:20:49) 
Londra'da epey bir IT alanında çalışan arkadaşım var. Ankara Anlaşması'yla giden de startupta çalışan da Facebook/Google/Apple'da çalışan da kiraların yüksekliğinden ve evlerin kalitesinden şikayetçi. Bunun dışında hayatlarından memnunlar.

Bir de, nereye gidilirse gidilsin öyle veya böyle oranın dilini öğrenmek gerekiyor. Çoğu yerde işinizi İngilizce ile halletseniz bile apartman girişindeki duyuru, dükkanların kapısındaki tabelalar, sık kullanılan online servisler (gideceğiniz yerin Ikeası, Amazon'u vs. neyse) veya ATMler büyük ihtimale yerel dilde olacak. En azından benim beş aylık tecrübem sonucunda düşüncem böyle.
  • bruce mclaren  (24.07.19 14:27:55) 
Tesekkurler, ingiltere disindaki ulkeler hakkinda bilgim vardi ama ingiltereye gidenler sadece ankara anlasmasi oldugu icin orayi seciyorlar gibi bir dusunce olusmustu bende, cok hakli degilmisim sanirim.

Gonul isterdi ki ispany'da italya'da calisalim, gunes falan hayatimi yasayalim ama issizlik diz boyu :( gunesten uzaklasmak gerekecek el mecbur.
  • fakyoras  (24.07.19 16:42:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.