Merhabalar, kararınız hayırlı olsun. Umarım istikrarı sağlayabilir ve koruyabilirsiniz.
Spora geçmeden önce hayatınıza hareketi katmaya çalışın. İşe gidip işten dönerken ve iş yerinde eğer varsa aralarınızda bolca yürümeye, merdiven inip çıkmaya çalışın. Yürüyen merdivenlerde asla durmayın ve yürümeye devam edin. Yavaş yavaş bu nefes nefese kalma olayınız hallolacak ve hareket kabiliyetiniz ile süreniz daha iyi bir seviyeye ulaşacaktır.
Spor salonuna haftada 3 defa gitmeniz ilk etapta oldukça idealdir. Bu 3 seferde de yorucu bir 40-45 dakika bence gayet ideal. Zamanla süre ve sıklık değişikliği yapılabilir. Spor salonunuzdaki hocalardan da destek alabilirsiniz.
Salona gidemediğiniz günlerde de sabah erken kalkıp Youtube üzerinden 20 dakikalık pilates, yoga ya da bu tip egzersizler yapabilirsiniz. Youtube'da şahane şeyler var.
Spor salonu için gerekli malzemelere gelince Decathlon ya da Koton'un spor kıyafetlerine bakabilirsiniz. Uygun fiyata çok güzel spor taytları, şortları, sütyenleri ve atletleri bulunuyor. Ayakkabı için çok da iyi bir şey şart değil, sonuçta salondasınız, ortalama bir spor ayakkabı iş görecektir. Kinetix ya da Polaris gibi markalar olabilir. Ben bunu kullanıyorum mesela salonda:
www.trendyol.com