[]

spora başlama

Merhaba,
Yakın zamanda spora başlayacağım. Gün içinde resmen sabah 9 akşam 18.30 hareketsiz çalışıyorum. Akşam popom ağrıyor oturmaktan. Ve bu senelerdir böyle maalesef.
Boyum 1.55, kilom olmuş 56. Hiç 48'i geçmedim.
Vücudum ise otur otur aşırı ham, 10 merdiven çıksam nefes nefese kalıyorum.
Kollarım falan da aynı şekilde. Bunu düzene sokmak için ağırlık falan mı kaldırmam gerekir ama kas yapmak istemiyorum.
Belim yapısal olarak kalın (Bahar Candan kadar değil ama hoşuma gitmiyor) sporla biraz inceltmem mümkün olur mu acaba?
Gün içinde attığım adım en fazla 6000 oluyor.
Spora başlayayım diyorum, salonu da buldum.
Evli olduğum ve akşam yemek yap, ütü yap vs işlerim olduğu için maalesef her gün gidemem ama en az kaç gün ve kaç saat gitmeliyim?
Bir de spor yapmayla ilgili hiç bir malzemem yok alışveriş yapmam lazım ama bir heves saçma sapan şeyler almak istemiyorum. Neler almam gerekiyor. Spor ayakkabı dahil alışveriş yapacağım çünkü normalde giydiğim spor ayakkabı böyle hafif topuklu gibi, dolgulu. Onla spor yapamam. Diğerleri de düz normal ayakkabı, spor yaparken ayağım ağrır. Fazla da pahalı bir şey almak istemiyorum.
Yani işin özeti spor salonuna gitmekle ilgili olan her türlü tavsiyenizi rica ediyorum.
Ha bir de sizin deneyimlerinize ve olması gerekene dayanarak, yemek yemeden önce mi yoksa yemek yedikten bir süre sonra mı spor yapmalıyım? Gerçi ben ancak yemek yemeden önce gidebileceğim gibi görünüyor.

 
Bende aşağı yukarı ayni çalışma temposuna sahibim, evliyim. Bizim için öncelik uzun yürüyüş ve düzgün akşam yemeği, bence bunlara haftada bir iki gün egzersiz eklersen. Başka hiçbir şeye ihtiyacın kalmaz.


  • jenasinans  (24.07.19 11:00:06) 
Merhabalar, kararınız hayırlı olsun. Umarım istikrarı sağlayabilir ve koruyabilirsiniz.

Spora geçmeden önce hayatınıza hareketi katmaya çalışın. İşe gidip işten dönerken ve iş yerinde eğer varsa aralarınızda bolca yürümeye, merdiven inip çıkmaya çalışın. Yürüyen merdivenlerde asla durmayın ve yürümeye devam edin. Yavaş yavaş bu nefes nefese kalma olayınız hallolacak ve hareket kabiliyetiniz ile süreniz daha iyi bir seviyeye ulaşacaktır.

Spor salonuna haftada 3 defa gitmeniz ilk etapta oldukça idealdir. Bu 3 seferde de yorucu bir 40-45 dakika bence gayet ideal. Zamanla süre ve sıklık değişikliği yapılabilir. Spor salonunuzdaki hocalardan da destek alabilirsiniz.

Salona gidemediğiniz günlerde de sabah erken kalkıp Youtube üzerinden 20 dakikalık pilates, yoga ya da bu tip egzersizler yapabilirsiniz. Youtube'da şahane şeyler var.

Spor salonu için gerekli malzemelere gelince Decathlon ya da Koton'un spor kıyafetlerine bakabilirsiniz. Uygun fiyata çok güzel spor taytları, şortları, sütyenleri ve atletleri bulunuyor. Ayakkabı için çok da iyi bir şey şart değil, sonuçta salondasınız, ortalama bir spor ayakkabı iş görecektir. Kinetix ya da Polaris gibi markalar olabilir. Ben bunu kullanıyorum mesela salonda: www.trendyol.com
  • fragile lady  (24.07.19 11:04:30) 
spor için çok fazla birşey söylemeyeceğim ama belim yapısal olarak kalın dediğiniz için, spor tek başına etkili olarak da düşünmeyin, abur cuburu kısacası paketli ürün ve şekeri hayatınızdan çıkardığınız an kafadan bi kaç kilo gidecek ve incelmeye başlayacaksınız


  • sinerji  (24.07.19 11:50:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.