[]

Deli gibi yemek yemek...

Son bir haftadır sürekli olarak yemek yer oldum :S. Gerçi ondan önce yine canım sıkkınken çok yerdim de son zamanlarda boku çıkmış durumda. Psikolojik kökenli bir durum aslında biliyorum, boşluk doldurmak amaçlı ama nasıl durduracağım kendimi bilmiyorum cidden... Açlık, karın doyurmayla kesinlikle alakasız bir durum yani bu yönde tavsiyeler geçersiz şimdiden söyleyim. Meyve falan aldım en azından kilo aldırmasın diye, kolayı da zero aldım ama :S çok iyi çözümler değil gibi... Obez olcam valla... Biri beni durdursuuuuun!!




 
sigara için. veya bol bol su için. uğraşacak bir şeyler bulun. boş boş oturmayın.


  • lemmiwinks  (08.04.10 19:45:11) 
sigara içmiyorum, içmem.
bi şeylerle uğraşmak mantıklı da keyfim de yok zaten ondan yiyorum :S
gaza gelemiyorum, yalnızım da zaten...
  • loralynn  (08.04.10 19:48:26) 
Kadınsınız diye tahmin ediyorum - regl zamanınız yaklaşıyorsa normal, hamile olabilirsiniz - gerçi yalnızım diyorsunuz. Sıkıntıdan yemek yemenizi anlıyorum fakat o daha büyük bir sıkıntı yaratıyor. Sık sık diş fırçalayın, gerçekten etkili oluyor. Eve fazla alışveriş yapmayın. aşık olmaya bakın.


  • witchofportobello  (08.04.10 20:09:04) 
Kepekli girissini. Oyalıyor, doyuruyor ve gerçekten yoruyor.


  • screamofthebutterfly  (08.04.10 20:11:31) 
kendini gözle sürekli. daha devam ederse bi doktora görün.


  • clementine  (08.04.10 20:13:41) 
neredensin corc?

akşamları çıkıp koşalım :)
  • xellent  (08.04.10 20:16:43) 
Su için bu nasıl olur?
veya içinizden yemek yemek geldikçe ve zaman müsait oldukça çıkın dışarı yürüyün.

  • afush  (08.04.10 20:19:27) 
@witchofportobello, kadınım, regl yaklaşıyor da hamilelik?!?!? cidden mi ya??
@screamofthebutterfly, midem dolu olsa da canım çekmeye devam edecek ki :S
@clementine, psikolog depresyonla bağlantılı diyor zaten...
@xellent, Kuzguncuk ama koşamam bu kütleyle :D, en fazla yürümek...
  • loralynn  (08.04.10 20:23:21) 
Size su içmek veya yürümekten daha psikopat bir önerim olacak.Benzer bir durumdan geçmiştim aslında ben de.
Evde tek başınıza yaşıyorsanız veya kimse yoksa,yemek istediğinizde soyunun veya üzerinize sımsıkı yapışan,tüm yağları lömbür lömür ortaya seren bir şeyler giyin ve ayna karşısına geçin elinizde yiyeceğinizle.
Kendinize ve o yağlara baka baka tüketebiliyorsanız afiyet olsun :D
  • afush  (08.04.10 20:29:48) 
1 hafta kısa bi süre ama yeme bozukluğuna dönüşürse o zaman psikiyatriste gitmek gerekir. tabii fiziksel de olabilir bu, kan şekeri, leptin direnci vs.


  • clementine  (08.04.10 20:35:40) 
sizin ki psikolojik diye tahmin ediyorum, psikolog da demiş zaten. amma velakin fizyolojik de olabiliyor aşırı yeme durumları. doğum kontrol hapına ilk başlandığında, hamile kalınca, regl olunca vs...
Bir yerde mastürbasyonun aklı tatlıdan falan uzaklaştırdığını okumuştum.
Diş fırçalama olayını da deneyin...
  • witchofportobello  (08.04.10 20:39:07) 
neler yiyorsunuz genelde bilmiyorum ama ben de ne zaman cikolatayi, tatliyi, hamurisini abartsam, ya da gune herhangi biriyle baslasam , butun gun birseyler yeme istegiyle dolup tasiyorum. glisemik indeks denen olayi bir arastirin isterseniz.belki de onunla alakalidir yeme isteginiz.


  • pinking of you  (08.04.10 21:13:27) 
@pinking of you, tatlı tuzlu farketmiyor... Genelde fast food ya da abur cubur yiyorum işte...


  • loralynn  (08.04.10 21:27:19) 
aynı sorun bende de vardı karnım patlayacak kadar tok olsa da aşerir gibi sürekli yemek istiyordum, hatta başım filan da ağrıyordu arasıra. sonra tamamen başka bir sebepten doktora gittiğimde tahlil yapmak istedi ve şok şok şok, demir eksikliği çıktı (bence çoğu genç bayanın sorunu bu) tavsiyem ivediyetle doktora gidip kan testi yaptırmanız yönünde, ne eksik onu bulup onu tedavi etmek lazım. 2 haftadır vitamin+demir takviyesi alıyorum doktor kontrolünde; bırak deli iştahını, açlık hissi bile kalmadı diyebilirim. bu arada meyve de süper kalorili bişiydir, kepekli sade bisküvi yada beyaz leblebi deneyin.


  • alice hanım  (08.04.10 21:41:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.