[]

Yabancı Diller Yüksekokulu'nda İngilizce Okutmanlık Şartı

Önceden İngilizce öğretmenliği mezunları girebiliyordu, bir süredir yüksek lisans şartı aranıyor, sanırım okutmanlık kalkmış, öğretim görevlisi olarak geçiyormuş.

Fakat illa ki İngilizce öğretmenliği bölümünden mi yüksek lisans yapmış olma şartı aranıyor yoksa diğer bölümlerden (İngiliz - Amerikan dili edebiyatı, dilbilim gibi) de yüksek lisans yapmış olanlar kabul ediliyor mu?

Bir YDY'deki müdür yardımcısı bana İngilizce öğretmenliği bölümünden yüksek yapman gerekir dedi ama diğer bölümler konusunda net konuşmadı. İnternette hiçbir yerden net bilgi bulamadım.

Bu konuda beni aydınlatabilir misiniz? Teşekkürler.

 
her ilan cikilirken o kosullar degisiyor, giderek daha cok ydy egitim mezunu sarti kosuyor. ilana göre üniversiteye göre degisir.


  • proteus  (23.07.19 22:47:36) 
Universiteden universiteye gore değişiyor sanirim yani cevremdeki herkes oyle diyor. Ozel üniversiteler ogretmenlik cikisliysan bir tik daha esnek olabiliyorlarmış. Ama yakın çevremden hiç baska bir alanda yüksek yapıp okutmanliga gecen yok maalesef:( ayni dertten ben de muzdaribim, okutmanlik düşünüyorum ama elt ile ilgili yl yapmak istemiyorum:/


  • livaist  (23.07.19 22:54:23) 
Bizim okutman hoca mesela eskiden konsolosluktaymış, oradan gelmiş.

ALES ve dil sınavı şartı var tabii.
  • Psycho Mantis  (24.07.19 00:31:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.