[]

X-men serileri hkkında soru spoiler

X-Men
2000 Bilim Kurgu 7.4
X2
X-Men 2 2003 Bilim Kurgu 7.4
X-Men: The Last Stand
X-Men: Son Direniş 2006 Bilim Kurgu 6.7
X-Men Origins: Wolverine
X-Men Başlangıç: Wolverine 2009 Bilim Kurgu 6.6
X-Men: First Class
X-Men: Birinci Sınıf

şu ana kadar bunları seyrettim. Deadpool 1i izledikten sonra üsttekileri izledim.


Bir kaç sorum var. Cevaplayanlara teşekkürler.

Xmen çizgi filmini ve spiderman çizgi filmindeki xmen karakterleri dışında bilgim yok hiç.


1- wolverine filminde deadpool geldi aslında, aynı adam . takma adı de deadpool. niye onu iptal edip tekrar film çektiler. Gerçek deadpool hangisi, çizgiromandaki yani, filmdeki gibi insan olan mı ilk başta?

2- çizgi filmde gambit cyclops filan bir sürü kişi var ekipte. İlk 3 filmde gördüğüm ise çok az ekip ve jean sayesinde de 2si öldü zaten. NEreye gitti o kadar kişi. mesela gambit wolverine filmindeki

3- first class filmiydi sanırım. loganın yanına gidiyorlar charles sayesinde. tüm mutantları toplamak istiyorlar. wolverine kovuyor onları. ama ilerde hatırlayamıyorlar mı tekrar karşılaşınca sabretooth saldırnca? orda sabretoohun victor olduğunu anlayabilyor mu?

4- victor ilk filmdeki o sabretootha dönüşüyor galiba bir şekilde. magnetonun emri altına giriyor. Öyle bir karakteri yoktu gibi geldi bana. nasıl oldu öyle?

5- striker bu mutantları bir arada göreve nasıl götürüyordu, niye öldürmediler onu, kaçmadılar

6- charles ile o mystique yakın arkadaşken yaralı halde onu bırakıp gidebilmesini çok garipsedim. ne düşünüyorsunuz?

7- first class filmi sonunda eric, sarışın mutantı kurtarıyor. o ekip bayağı güçlü bir ekip. sonra nasıl yok oluyorlar (ilerleyen filmlerde varsa daha seyretmedim, seyredeceğim)

8- SOnradan mutasyona uğrayanlar mutant değildi diye biliyorum. spidermeni dışlamışlardı sanki o yüzden. ama filmdeki deadpool da öyle. hank de bir bakıma öyle oldu sanki, mutassyonunu kendi hızlandırarak?

 
1 - Yönetmen ve senaryo hatası. Gerçek Deadpool kendi filmindeki gibi. Yüzü gözü olan, çatlak, dördüncü duvarı yıkan, paralı asker ve neredeyse ölümsüz, Deathstroke çakması bir karakter. Önceki filmlerdeki hata da bu şekilde giderildi. Mesela Deadpool'un "teleportasyon" gibi bir gücü yok, bunu ona yanılmıyorsam Tony Stark veriyor bir ekipman olarak, filmdekiyle alakası yok.

2 - O kadar cast'ı sığdırabilecekleri bir film projesi veya senaryo yok. Ayrıca hangi karakterlerin filmde boy göstereceğine genelde Marvel karar verir. Bu video oyunları için de geçerlidir çünkü her karakterin lisansını ayrı ayrı veriyor Marvel (ne yazık ki) ama genel sebebi yukarıda yazdığım şekilde.

3 - Bryan Singer filmlerini unut, sonradan yapılan X-Men filmleri ile o filmlerin senaryosunu kısmen sıfırladılar yani ilk X-men filmindeki Sabretooth ile X:Wolv.'dekinin alakası yok.

4 - Sabretooth'un pek çok kere "Brotherhoods of Mutants" ekibine dahil olmuşluğu var ama Magneto'nun sağ kolu filan değil, kendi dalgasında bir karakter.

5 - Striker akıllı bir asker olduğu için mutantları nasıl güdeceğini iyi biliyor. 2. Filmde onları kontrol etmesi için özel bir alet bile kullanıyordu. Ayrıca oğlunun telekinezi güçleri var. Tabii ben filmden örnek verdim, Striker'ın profilini incelemek sana daha yardımcı olabilir.

6 - Yollar ayrılmak içindir bunda garipsenecek ne var. Comic book karakterleri zamana ve mekana göre ally da olurlar, enemy de. Normal yani.

7 - Yok olmuyorlar, Erik (Magneto) yaşlandıkça değişiyor tabii hâliyle. Diğerleri de dağılıyor zaten. Onun kurduğundan daha beter ve daha zalim mutant timleri mevcuttur X-Men evreninde.

8 - Bu bir soru mu ?
  • Psycho Mantis  (24.07.19 00:01:33 ~ 00:02:21) 
1- farklı planlar vardı sonradan değişti muhtemelen.

2- çizgi film ayrı, çizgi roman ayrı, film apayrı. hem bütçe olayı giriyor işin içine karakter arttıkça hem de yaklaşık 2 saatlik filmlerden oluşan film üçlemesinde hikayeyi bitirebilmek zorlaşıyor.

3- days of future past'taki olaylar sonucu gelecek değişiyor ve yeni seri ilk üçlemeden bağımsızlaşıyor tamamen. yani o sebeple ilk üçlemede şöyle bi şey olmuştu ama sonraki filmlerde ona ters bi şey oldu demenin bir manası kalmıyor.

4- magneto'nun da charles'ın da kendince haklı argümanları var. bi taraftakiler şerefsiz kötüler diğer taraftakiler melek gibi mutantlar gibi bi şey yok x-men'de, olayın güzelliği de burda zaten. o yüzden bence her karakter ikisinden herhangi birinin yanında yer alabilir.

5- hangi filmden bahsettiğini hatırlayamadım stryker 3-4 filmde var ama psycho mantis +1 sanırım.

6- bu olayı da hatırlayamadım.

7- çok fazla karakter var x-men evreninde. her birinin her anını göstereyim desen işin içinden çıkamazsın. tam hatırlamıyorum ama gücünü kaybetmiş halde de olabilir sanki o kadın filmin sonunda.

8- film serisinde spider-man'in s'si geçmiyor. öyle bir muhabbet olmadığına eminim filmde ama çizgi romanda falan varsa da hank'in doğuştan mutant olduğu gerçeği sabit sonradan olayı büyütmesi bunu değiştirmez.
  • semaforo de medianoche  (24.07.19 00:40:42) 
Çizgi filmdi o zaman. SPider mana ilk başta istemiyorlar doğuştan değil diye. Daha sonra beğeniyorlar olaylar geliştikten sonra ve katılmasını isityorlar ama katılmıyor. Uyduruyor da olabilir beynim, eski bayağı.

6- charles ile o mystique yakın arkadaşken yaralı halde onu bırakıp gidebilmesini çok garipsedim. ne düşünüyorsunuz?

kumsalda ab rus gemilerinin füzelerini püskürttükten sonra moira, cia ajanı kadının kurşunuyla vurulup sakat kalıyor . Ondan bahsettim. Moira noluyor sonra?



mystique bir filmde insana geri dönüyor ve eric onu hemen bırakıyor. o da garip gelmişti.
  • CursedChico  (24.07.19 22:32:47) 
Sakat kalan Charles, Moira değil.

Mystique'e neden bu kadar takıldın ki ? Çok önemli bir karakter değil Rouge'un anası olmak dışında.

Spiderman hiçbir grubun üyesi değil, ara ara beraber olduğu gruplar var evet ama "öyle aramıza hoş geldin" durumları yok, Avengers ile de çalışır, X-men ile de, Defenders ile de...

Ayrıca Spiderman evreninde spider güçleri olan tek kişinin Peter Parker olmadığını da hatırlatmak isterim. Yani onun dışındaki karakterlerin bağlı olduğu gruplar mevcut (bknz. Thunderbolts)

i.hizliresim.com

i.hizliresim.com

i.hizliresim.com
  • Psycho Mantis  (24.07.19 22:56:45) 
Roguenin mystequle olan bağını bilmiyordum. eric öldürecekti onu mysteque rağmen demek

bir de böyle bir şey varmış

Years ago Mystique had an affair with Victor Creed and they had a son, Graydon Creed
  • CursedChico  (24.07.19 23:23:09) 
moira'nın hafızasını siliyordu charles first class'ın sonunda. mystique de moira da devam filmlerinde var sonrasında ne olduğunu izleyerek görebilirsin. plajda ayrılışı da charles'a karşı bi şey değil fikren ayrı düştükleri için mecbur kalıyor bir nevi bırakmaya.


  • semaforo de medianoche  (24.07.19 23:36:32) 
1- o ilk deadpool rezaletti, zaten yeni filmlerde onunla çok dalga geçtiler. Yazarı da David benioff denen kansız. Bu yüzden tamamen yok sayabilirsin o deadpool’u. Gerçek olan yeni filmlerdeki

2- X-Men filmleri oldu olası kaos idi, tam bir şeyler oluyor diyoruz, pat bir şeyler değişiyor. Umarım yeni dönemde düzgün bir şeyler olur. Ancak temel olarak sorunun cevabı casting maliyeti.

3- eski filmlerdeki sabretooth ile yenisinin alakası yok ve Logan ekibe sonradan katılan bir karakter diye hatırlıyorum. Bilgim çok taze değil ama firar class ekibinde yoktu zaten.

4- sabretooth genel olarak ilk filmlerdeki gibi bir karakter. Sinemada onun da hikayesini hiç ettiler. Pek öyle sağ kolluk bir durumu yoktu ve pek insansı bir mutant değil.

5- taktiksel ve teknolojik başarı diyebilirim. Pek bir cevabı yok.

6- Mystique’i bu kadar izlememizin tek sebebi Jannifer Lawrence denen gudubet, yoksa öyle aman aman bir olayı yoktu. Elbet bir yerde patlatacaktı. Hele hele bir kahraman, bir idol hiç değildi. Neyseki bitti gitti, kurtulduk.

7- Emma Frost’u diyorsun sanırım? Filmi izleyeli çok oldu, ben de görmeyi isterdim kendisini ancak çizgi romandan bilgi vereyim kendisi pek magnetoyla aynı yolu tutmuyor, daha çok X-Menci kendisi. X-Men’in liderliğini yapıyor hatta bir dönem.

8- spider-Man bir mutant değil ki? Kendisi bir süper insan hatta bu yüzden süper insan kayıt yasasını reddettiği için yasa dışı ilan ediliyor. Ek bilgi: mutantlar süper insan olmadıkları için bu yasaya tabi tutulmuyorlar ve iç savaş döneminde taraf olmuyorlar. Hatta Tony Stark bir gidip yokluyor bunları da emma frost bir dur allasen tony ortalık karışık zaten bizim kendi derdimiz var deyip gönderiyor tony’yi.
  • not sure if serious  (25.07.19 02:00:17) 
8’e ek: sonradan mutant oldun bizden değilsin diye bir durum yok, herkesi bağırlarına basıyorlar. Çizgiromanlarda inhumanlar var onlar mutant gibi ama değiller, onlarla mı karıştırıyorsun diyecem ama bilemedim. Onlar ayrı bir ırk, isimleri inhuman.


  • not sure if serious  (25.07.19 02:02:50) 
moiranin hafgıza silme sahnesini hatırlamıyorum. Öpüşüyorlardı film sonlarına doğru. Kimseye anlatma diyordu. orda sildi sanırım. Şu an days of future seyrediuyorum. öncesinde wolverinei syrettim. Japonyada geçen. metal pençelerini kaybetişmiti ama days of futurede hala var.


  • CursedChico  (26.07.19 00:47:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.