[]

bitcoin alıp izini kaybettirme ?

Sevgili romalılar;

diyelim bana haciz gelecek, ya da evliyim hanıma bişey kaptırmadan boşanacağım, veya biri bana dava açtı tedbir koyduracak bankadaki parama. bu durumda bankadaki naktimi paribu vs'ye aktarıp, bitcoin alıp ordan da binance ya da bitcoin wallet'ıma göndersem, piyasadan buharlaşmış mı oluyor bu para ? benle alakası kalmıyor mu bu sayede ?

resmi olarak bana ait de değil bu para ? "tehlike" geçtikten sonra bitcoinin de stabil kaldığını düşünürsek tekrar paribu'ya gönderip tekrar bankaya gönderebilirim teorik olarak.

doğru mu düşünüyorum ?

 
kafa şahane ama sistem ona müsait değil. haciz artık sadece evdeki tvyi götürmek üstüne değil. banka hesapları vs'de haciz edildiği için o para ülkedeki bddk'ya kayıtlı herhangi bir sistem üzerinden adınıza geçtiği anda tık diye çöker yüce adalet.


  • vladimirdökümov  (23.07.19 16:31:43) 
Doğru düşünüyorsun. Özellikle monero bu işe yarıyor. Takip edilemeyen coinler var onun gibi. Ama haciz gelmeden hızlı hareket etmen lazım, dediğin gibi tehlike de geçerse yeniden nakite dönebilirsin. Gerçi bu işleri el altından bozduranlar da var ama ne kadar güvenilir. Bir de meblağ önemli elbette.


  • messor  (23.07.19 16:40:33) 
@vladimir

kendi adıma değil atıyorum annemin adına yatırırım bitcoini herhangi bi borsada TL'ye çevirdikten sonra ? sonuçta bitcoini kendi IBAN numaram'la eşleştirmiyorum ki. istediğim IBAN'a gönderebilirim Türk borsasına girdikten sonra diye tahmin ediyorum.
  • oyeaby  (23.07.19 16:41:10) 
teknik olarak olur elbette, haciz ve alacaklar kişiyi bağlar


  • vladimirdökümov  (23.07.19 16:42:34) 
bitcoin olmaz, cunku bitcoin islemleri takip edilebilinir, paribu'da binance'de vs butun kimlik bilgilerin var zaten. nerden nereye ne transfer ettigin gorulur. hatta blockchain public oldugu icin banka transferlerinden daha kolay izi surulur. ama monero, zcoin gibi chainleri kullanirsan ve KYC istemeyen dex'ler ile islemlerini yaparsan paranin izini kaybettirebilirsin evet.


  • crucio  (23.07.19 17:00:34) 
@crucio

takip edilsin hocam takip edilmesi problem değil de sonuçta bitcoin'e ya da altcoinlere nasıl el koyacak devlet ? devlet sisteminden çıkmış oluyor bir şey yapamıyorlar değil mi diye sormak istedim esasen.
  • oyeaby  (23.07.19 17:06:17) 
devletin gelip de "kardes senin btcturk'te paran varmis" diyecegini hic sanmiyorum. sanirim bunu merak ediyorsun sen de. arkadaslar sanki sen kanundan kacan bi dolandiriciymissin gibi bi durum dusunmus.


  • hjarteblod  (23.07.19 17:10:23 ~ 17:10:46) 
@hjarteblod hacizden yada nafakadan kacmak da kanundan kacmaktir :)

@oyeaby hayir bitcoinlerine kendi cuzdaninda durdugu surece birsey yapamazlar tabiki ama
1) paribu, btcturk gibi turkiyede ofisi olan borsalara yatirdiginda buralardan hesabina bloke konmasini ve bakiyelerin kendisine aktarilmasini yasal olarak isteyebilirler.
2) parayi yine takip edip, burada tekrar bankacilik sistemine soktugun anda paraya tedbir koydurabilirler.
3) haciz vs durumunda odemedigin sure boyunca ekstra ceza/faiz isletip bunlari gerektiginde yine alabilirler.
4) eger tutar cok buyukse uluslararasi antlasmalar cercevesinde bazi diger ulkelerden de hesaplarina el konmasini isteyebilirler.

dogrudan bitcoin ile alisveris olanaklari cok kisitli oldugu icin o parayi harcayabilmen icin yine bir sekilde mevcut bankacilik sistemine sokman lazim. bankacilik sistemine soktugun anda da parana el koyulabilinir. yani o para buharlasmis olmaz.

bunlarin cogu pratikte olmaz muhtemelen, ama teorik dedigin icin ben de teknik olarak yapilabilecekleri saydim
  • crucio  (23.07.19 18:47:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.