[]

İhtiyati haciz sorunu - önemli

şimdi bir dava var tazminat davası . burda bazı taşınmazlara ihtiyati
haciz konulmuş ve kesinleşmiş bu karar. ancak üzerine ihtiyati haciz
konulan taşınmazlar tapuda devri yapılmamış olsa da başka birine ait.
devir olmadığı için borçlu üzerine gözüken bu taşınmazlara ihtiyati
haciz konulmuş.
üzerine ihtiyati haciz konulan taşınmazların sahiplerinin yapabileceği
bir şey var mıdır ?

 
Başka birine ait olmasının nedeni nedir onu açıklayabilir misiniz? Bir de tazminat davası ile alakalı bir durum ise, dava devam ediyor ise, ihtiyati haciz değil de, tedbir olması gerekir onun.


  • okuyamıyom ben ya  (23.07.19 12:47:46) 
Merhaba teşekkür ederim oncelikle. Aklima takilan iki husus var.

1-) tasinmazlar boşanma protokolü ile cocuklara devredilmis. Daha sonra baba hakkinda tazminat davasi acilmis, bu taşınmazlara tedbir (veya haciz) konulmuş. Çocuklar bosanma protokolunden kaynaklı davayi tedbirden sonra acmislar adlarina tescil için. ama davada ustlerine tedbir konduğu için is isten gecmis . Burda cocuklar ne yapabilir bu taşınmazlari kurtarmak icin?

2-) neden haciz degil de tedbir dediniz. Sonucta dava konusu olan bu taşınmazlar degil. Uzerine konan seyin türü önemli mi ?
  • bu benim teorim  (23.07.19 13:21:20) 
İhtiyati tedbir değil, haizdir.
Davanın sonuna kadar bu haciz devam eder, haczi koyan mahkemeden sonraki duruşmalarda haczin kaldurılmasını talep edeceksiniz, gerekirse teminat yatıralım diyeceksiniz.

Dava ne tazminatıyla ilgili, talep edilen tazminat tutarı nedir, belirsiz veya kısmi alacak davası mı açılmış?
  • de jure  (23.07.19 13:47:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.