[]

Temizlik yapacak öğrenci aramak

Hem evim temizlensin hemde ihtiyacı olan öğrencilere faydam dokunsun istiyorum, temizlik yapacak öğrenci arasam ayıp etmiş olur muyum? kırar mıyım? kaç lira vermeliyim?




 
bence bulunduğunuz yerde ihtiyacı olan bir öğrenci bulup annesini temizliğe alsanız çok daha makule geçer.

seferlik 150-200 arası. Ayda 4 hafta derseniz 800-1000 falan düzenli gelir. Tek sefer gelmesini de isteyebilirsiniz ayda. Yalnız paranın yarısını çocuğa aktaracağınızı ve hesap numarası istediğinizi söyleyin. kalan yarısını da kadının emeği olarak verin.

direk kadına verirseniz çocuğa ulaşmayabilir. banka hesapları işletim ücreti yok çoğunda onlardan birinde açsın.

not: öğrenciye neden hayır dediğimi açıklayayım. gurur kırıcı algılayabilirler. bu yüzden söyledim.
  • baldan kaymak  (23.07.19 08:55:45 ~ 09:05:49) 
öğrenci olmaz.
o yaşta yüksek öğretim gören bir kişi için oldukça gurur kırıcı olabilir.

  • teritori  (23.07.19 09:06:00) 
Günlüğü 150-200 iyidir galiba.
Ben öğrencinin gururunun kirilabilecegi noktasına katılmıyorum.
Dışarda bar, cafe gibi yerlerde çalışan öğrencilerimin hem aldıkları ücretler günlük max 100 civarı hem de müşterilerin garip, saçma, hakarete varan ve bazen de sapıkça davranışlarına maruz kalmaları da cabası. Gidip kimse gormeden bi evi temizleyecek, aralarda dinlenecek,evdeki yemekten de ev sahibinin izni ölçüsünde yiyecek. İstanbul şartlarında günlük işler arasında en temizlerinden biri bu olabilir.
Doktoralı arkadaşların yurtdışında hayatta kalabilmek için hicbir işten kaçmadiklarini görüyoruz. İhtiyacın varsa gurura gerek yok.
  • bumbum  (23.07.19 09:29:22) 
öğrenci sizi bulsa tamam da siz bi öğrenciyi bulup gel ücreti karşılığında evimi temizle diyecekseniz olmaz.


  • elorelia  (23.07.19 09:41:43) 
bunu gururu kırılır olarak gören arkadaşlar için para kazanmanın gururu olmaz. insanlar topluma kendi bilgi ve yetkinlikleri doğrultusunda faydalı olur ve karşılığını alırlar. bence harika olur. bi insana para kazanmayı erken yaşta öğretmek çok önemli.

yalnız küçük bi detay var. öğrencinin yaptığı temizlik içinize sinmeyebilir. bunu en başından kabullenmenizde fayda var.
  • johnnie w lker  (23.07.19 13:25:51) 
Gururu kirilabilir mi tartisilir tabi. Ben de ogrenci icin temizligi pek uygun goremedim acikcasi. Diger taraftan ogrenci ne kadar iyi temizlik yapabilir?


  • balpolen  (23.07.19 17:08:15) 
valla öğrenciyken dolabını temizlemekten aciz insarlar vardı. sizin evi nasıl temizlerler orası sorun bence.


  • for day to break  (23.07.19 17:47:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.