[]

Yine ucamadim

O kadar denedim olmadı. İlaçta alamadım. Mal gibiyim şuan. Bileti de yaktım. 10 saat arabayla yol gidicem çok daha güvenli çünkü. Resmen gerizekaliyim. Kendimi bogup atmak istiyorum.

Ne yapicam ben? Nasıl atlaticam bu uçuş işini? Flight radardan bakıyorum herkes ucuyor ben hala bu uçak nasıl kalkar, nasıl iner derdindeyim. Arkadaş sana ne sen mi kaldiracaksin ama yok işte aklıma hukmedemiyorum. Onun için de terapiye gideyim dersem evde kartlar yeniden dağıtılacak :(

Uçak kalkarken ki o geriye düşme hissi var ya beni bitiren o iyice emin oldum. Gerizekaliyim tabi o ayrı!

 
Daha önce kaç kere uçtunuz ki


  • ikikerekac  (22.07.19 21:50:24) 
Yanımda bebek olmasa dikeyim de ona kim bakacak.


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (22.07.19 21:50:34) 
4 kez uçtum ama en son ucusumdan sonra 8-9 yıl gecti


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (22.07.19 21:51:18) 
şu sıralar ben aynı durumdayım.

sırf bu yüzden Avustralya'ya gidemiyorum.

hayatımda maks. 6 saat uçtum. yakında aktarmalar içinde 8 saat olan var. Allah yardımcımız olsun. Amin
  • market_arabasıyla_terör_estiren_trafik_canava  (22.07.19 21:54:09) 
2018'de sadece 16 uçak kazası yaşanmış iken trafikte "sadece ülkemizde" 1.3 milyon kazada 6675 insan hayatını kaybetmiş. yani her 25 saniyede bir kaza gerçekleşmiş. böyle bakarak çok daha güvenli olduğuna ikna edemez misin kendini ?

üstelik havayoluna adımını attığın anda çok sıkı denetlenen bir sisteme ve personellere emanetsin inip havalimanından çıkana kadar.
  • alwayschargeneverbend  (22.07.19 21:56:48) 
büyük uçakla (çift koridorlu) uçtunuz mu hiç, deneyin. daha rahat edersiniz, birkaç kere uçtuktan sonra da küçükler için deneme yaparsınız.

edit:
www.youtube.com

şöyle videolar da izlenebilir :) pilotlar ne adar tatlı tatlı kullanıyorlar, güven veriyor.
  • aziz dostum jack  (22.07.19 22:00:54 ~ 22:02:59) 
Bende de hafif fobi var, hatta uçak türbülansa falan girince etraftakilere bakıyorum, kimi horul horul uyuyor, kimi bulmaca çözüyor, nasıl bu kadar rahat olabiliyorlar diye düşünüyorum.

Korkuyu azaltmak için yöntemim şudur: uçakta küçük bebek veya çocuk varsa "onun daha ömrü vardır, bindiği uçak düşmez" diye düşünüp sakinleşiyorum. Mantıklı değil mi?
  • KARA BOĞA  (22.07.19 22:01:51) 
flightradar dan baktim herkes ucuyor kismina koptum.
hocam en kotu ne olabilir, ucak duser. korktugunuz olmek mi?
eger oyleyse arabayla risk daha fazla degil mi?
ki onu kendiniz kullaniyorsunuz sanirim. kendinize mi guveniyorsunuz
milyonlarca insani bir yerden bir yere tasiyan binlerce kucuklu
buyuklu teknolojiye mi?
eger kontrol freak'lik varsa altinda yapacak bir sey yok?
sehirlerarasi yolculukta araci baskasi kullanirsa rahatsiz oluuor musunuz?
bence once sorunun bir temeline inin.
hic binemem deyip binen de cok hic binmeyen binemeyen de
temwle indiginiz halde cozemiyorsaniz bunu da kabul edin, dert etmeyin.
uzuldugunuze degmez.
  • sparkle kiddle  (22.07.19 22:12:53) 
@sparkle kinddle sanırım kontrolün bende olmayışı, istediğim noktada duramayacak olmam vs rahatsiz ediyor. Trafikte de en iyi şoför olsanız ne olur ki gelir başka biri vurur yani onun garantisi hiç yok. Sadece ölüm korkusu olarak adlandirmam yanlış olur. Arabayı da eşim dışında birisi kullanırsa çok huzursuz oluyorum. Hemen direksiyonu almak istiyorum kısa mesafede bile ki bence coooook iyi bir surucu de degilim.


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (22.07.19 22:18:06) 
böyle ikna ile olacak şey değil terapi görmeniz lazım bence.


  • prizmatik  (22.07.19 22:20:32) 
İlaç işe yaramadıysa terapi görmen lazım.


  • theodor  (22.07.19 22:25:17) 
"Flight radardan bakıyorum herkes ucuyor" bitirdin beni be.


  • kanlakarisikyagmur  (22.07.19 22:43:40) 
en son biz kalkışta sağlam sallandık. baktım yol arkadaşım kopuyor, saçma sapan şeyler anlatmaya başladım; arada “dikkatini bana ver” diye ikaz ettim. gülerek atlattık. bence size de bir şey olmayacak. hatta şaşıracaksınız, yani...


  • e haliyle  (22.07.19 22:48:04) 
Bende de var bu, şimdiye kadar 50'den fazla kez binmişimdir, hala her binişte ödüm patlıyor. Birkaç kere türbülansta hosteslere söyledim bana bedava çay ikram ettiler :) Uçakta insanlarla konuşmak iyi geliyor tavsiye ederim ayrıca ön sıralarda oturmak hem sarsıntıyı hem gürültüyü azaltır.


  • thin capitalization  (22.07.19 23:02:05) 
Uçak kalkarkenki düşüş hissi dediğin şey ne biliyo musun. Uçağı kaldırırken otomatik 15 dereceye çekiyosun burnu. Sonra yerden uzaklaşınca sürati arttırmak için burnu biraz indirmen gerekiyor. Ya da 15 derecenin az üstüne kaçıyor mesela 17 oluyor onu elle düzeltiverirken biraz sert yapıverirsen böyle bir iç boşalması hissi oluyor uçağın burun pozisyonu aniden değiştiği için. O. Yani ıslık çalarak kumandayı sallarken biraz sert kaçırıvermemden korkup 10 saat yol çekiyosun :)


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (22.07.19 23:14:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.