[]

Kaza durumunda napiyoruz, prosedur ne? Ve araba soruları.

1- ben kusurluysam ve mutabik isek napiyoruz?
2- karsi taraf kusurlu ve mutabik isek ne yapıyoruz?
3- bana göre karşı taraf, karsi tarafa göre de ben sucluysam mutabik degilsek ne yapiyoruz?
4- arac yola devam edemeyecek durumdaysa ne yapıyoruz?

-araca duzenli olarak yaptirmak gereken bakimlar kontroller neler? Ne kadar zamanda bir nereye götürmemiz ne yaptırmamiz lazim? Arac filo kiralamadan kiralandi.

 
4 Cekici cagiriyorsun.

Cok sukur 6 yil bitecek surtme bile yasamadim. Kirmizi isik gecisimde yoktur hos.

1 ve 2 de prosedur kagidinda kagidi dolduruyorsun kendine gore ve fotograf cekiyorsun olay yerini. Hakliysan yolu cizgileri isiklari donusleri vs genis aciyla alip karsi tarafin neden hatali oldugunu gostermeye calisiyorsun. Araclarin surtme acilarini falan cekmeye calisiyorsun. Uzman bilirkisi zaten anliyor. Karsi tarafla anlasmazsan yaz kafana gore. Ha diyelim ki hatalisin. Karsi tarafa sorarsin masrafi 20 50 100 neyse parasini ode yollattir teklifte bulun. Ha tampon duser mazallah kaza capli olur dokunma sakin kasko odesin. Kasko yoksa fatura ederler iletisim bilgilerini kesin aliyorsunuz birbirinizin.

Not 3 teki durum cok buyurse polis cagirirsin trafik polisi. Konu cozulur. Isin uzar sadece.

Hic yasamadim ama Arka koltukta otururken kaza yapan cok oldu da hehe.
  • baldan kaymak  (22.07.19 19:58:26) 
Eğer yaralanma veya ölüm yoksa, taraflarda alkol şüphesi yoksa, tarafların trafik sigortaları tam ise:
1-2-3: Kaza tutanağı dolduruyorsunuz. Kazanın oluş şeklini çizip kendi ifadenizi iliştiriyorsunuz. Mobil kaza tutanağı bunda çok başarılı hem görüntü, hem video, hem de sesli ifade eklenebiliyor. Daha sonrasına eksper karar veriyor.
4: Sigortanıza telefon ediyorsunuz ve anlaşmalı servise çektiriyorsunuz. Eğer çok boktan bir sigorta şirketi değilse, onlar sizi yönlendiriyor zaten.

Ayrıca böyle durumlar için bir acenta ile çalışmanız çok daha iyi oluyor. Acentada sizin sigortalarını yapan kişi veya onların belirlediği kişileri aradığnızda onlar da hemen yardımcı oluyorlar.
  • malheiros  (22.07.19 20:01:39) 
bildiğim kadarıyla sizin ne yazıp yazmadığınızın hiçbir önemi yok kazada.
tutanakta zaten sürücülerin görüşleri diye iki ayrı yer var sen ister onu suçla ister kendini, görüşlerinizi yazıyorsunuz.
polisler öyle her kazaya gelmez, alkollü, sigortasız, yaralamalı falan gibi kaza çeşitlerine geliyor.

kazanın olduğu yeri yazıyorsunuz, kazayla ilgili fotoğrafları da ekliyorsunuz. eksperler kararı veriyor. araç içi kamera olursa daha isabetli kararlar verilir tabi.

araç filodan kiralandıysa kaza sonrası işlemleri kiralama şirketine sormanız gerekir, kafanıza göre servise çektirmeyin.
  • gaza gelen  (22.07.19 20:02:47) 
kiralık aracın bakımlarını kiralama şirketi yaptırır, genel bakım dışında bir sorunu varsa şirket aranır şikayet bildirilir.


  • late viper  (22.07.19 21:22:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.