[]

ispanya turist vizesi - 12 gün kala

selamlar,

maalesef vizeye başvurmada geç kaldım. yarın BLS'den randevum var ve seyahat tarihim 12 gün sonrasına denk geliyor. adamlara ulaştığımda yasal süre 15 gün deyip durdular. ama başvurumu bu halde kabul edip etmeyeceklerini bir türlü söylemediler.

yani sorum şu: ben vizenin yetişmeme riskini alarak 15 günden az zaman kalmışken başvurabiliyor muyum? uçak bileti ve otel rezervasyonlarını bu tarihe göre yapacağım. eğer vize yetişmezse yine de gitmem gerekiyor. ona göre 3-5 gün sonrası için tekrar uçak bileti almayı düşünüyorum.

bunun dışında belgelerimi tamamladım. bu konuda bilgisi tecrübesi olanlar yazabilirse çok iyi olur.

 
Merhaba
Canını sıkmak istemem ama BLS ret vemek için bahane aramakta bir numara.
Ayrıca kendi sayfasında “gerekli belgeler” listesinde 17 gün şartı var. Yani bahane değil direkt geçerli sebep olarak ret verebilirler.
Almanya 15 gün mesela..

Çok acilse paraya kıyıp VIP deneyebilirsin. Ret olursa da paran gidecek nasılsa..
  • jimjim  (22.07.19 14:45:19) 
Sonunda soruya şöyle bir cevap alabildim kendilerinden:

"Başvuru sırasında bilgilendirildiğinize dair bir dilekçe imzalıyorsunuz.Bu şekilde başvurunuzu alabiliriz."

Yani başvurabiliyorum ama muhtemelen @jimjim'in dediği gibi haneme negatif puan yazıyor. hayırlısı bakalım.
  • hobolo  (22.07.19 15:46:23) 
ben basvuru yaptıktan tam 13 gün sonra vize basvurum sonuclandı. ( 1 haftada sonuclanan bile vardı ) Bildiğim kadarıyla ucus tarihiniz belirleyici etken. şansınızı denemekte fayda var derim.


  • sislerrr  (22.07.19 15:52:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.