[]

Şantiye elektriği kullanımı hk.

Yeni dairemin iskanını müteahhit henüz alamadı, fakat özel sebepler sebebiyle artık taşınmam gerekiyor.

İnternette araştırdığım ve anlayabildiğim kadarıyla 3 faz şantiye elektriği, bazı sorunlar yaşandığı taktirde, bazı dairelere 360 volt verip eşyaları bozabiliyormuş.

Eşyalarımın zarar görmesini önlemem için yapabileceğim bir şeyler var mıdır?

İnternette, gerilim regülatörü, gerilim rölesi, ups vs. vs. gibi bir çok şeyden bahsediliyor ama kimse net bir şey söyleyemiyor.

 
1) 360 değil 380 V olmalı o.

2) henüz iskan alınmadığı için dairede şantiye elektriği kullanmak demek, evinize 3 faz'a uygun elektrik tesisatı çekilmiş, evde öyle bi elektrik var ki ağır makineyi prize tak çalıştır demek değildir.

3) tesisatı döşeyen arkadaş çok ağır lsd kafasında değilse sigortanız, prizleriniz ampülleriniz falan (oha) normal ev kullanımına göre düzenlenmiştir. bi sorun yaşamadan kullanabilirsiniz. prizlerinize 380 V gelmesi için üç fazlı priz olmaları gerekir.
static.construct-yourself.com

zaten isteseniz de buna telefonunuzun şarj aletini falan takamazsınız.

4) muhtemelen yaşayacağınız sıkıntılar:
a) şebeke elektriği daha pahalıdır. daha yüksek fatura ödersiniz.
b) hukuki bir takım yaptırımları olabilir.

5) şimdi düşünürken aklıma geldi, muhtemelen sizin bu bahsettiğiniz "şantiye elektriği" mevzusu şu: şehir elektriği denen mevzu aslında 311 V civarı bir şey (220xkök 2) fakat bu bir takım sanal eksenler trigonometri bok püsürle aktif ve reaktif olarak ikiye ayrılıyor ve aktif olan 220V.

ev kullanıcıları reaktif güç için bir bedel (belli bir kullanıma kadar) ödemezken, "ticari" aboneler reaktif kullanım için de bedel ödüyorlar ve bundan dolayı faturalar daha yüksek geliyor. yani evinize 3 faz geldiği falan yok.
  • cern de cayci olmak vardi  (22.07.19 13:54:09 ~ 14:17:48) 
3 Faz Şantiye elektriği olduğunu nerden anladınız ?

iskanın 3 faz 5 faz 10 faz elektirikle bir ilgisi yok. Sadece elektirikleri dairede oturanlar üzerlerine alamaz abonelik açamaz. Şuan elektirik müteahitin üstünde.
Tek fark bu.
Bir şey olmaz yani. o şekilde yıllarca iskansız oturan insanlar var.
  • kitik  (22.07.19 14:02:09) 
@cern de cayci olmak vardi'ya katılmakla birlikte orada bahsedilen 380 volt iki faz arasındaki gerilimdir. Usta, faz-nötr yerine faz-faz bağlamak gibi bir çılgınlık yapmadığı sürece hiçbir sorun olmaz.


  • vhdl  (22.07.19 14:29:16 ~ 14:29:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.