[]

Doktora sonrası 1 yil askerlik tecil hakki var mi?

Selamlar.

Soru basliktadir. Teşekkürler.


 
lisans sonrası 2 yıl
yüksek lisans sonrası 1 yıl.

yüksek lisans sonrası hakkınızı kullanmaz iseniz doktora sonrası 1 yıl kullanabilirsiniz
  • kablelvuku  (22.07.19 10:06:29) 
Ben hiç eğitim sonrası tecil kullanmadım. Yani lisans sonrası hemen yl, yl sonrası hemen dr'ye kayıt oldum.

Bu bilgiden emin miyiz @kablelvuku? Zira ASAL kanununa vs. de baktım, böyle biri bare görememiştim.

Eğer öyle ise ben öğrenci herhangi bir okula kayıtlı olmadan tecil hiç kullanmadım, eğitim sürem boyunca olağan tecillerim oldu; o halde ben bu dediğiniz haktan yararlanabileceğim.

Zaten doktora mezuniyetim sonrasında 6-7 aya ihtiyacım var. Akabinde askere gideceğim.
  • deveyi diken adamin ta kendisi  (22.07.19 10:37:54) 
zamanında bu konuyu en ince ayrıntısına kadar araştırmıştım.

Doktora sonrası tecil hakkı falan yok. Mezuniyetin sonrası okulun mezuniyetini askerlik şubesine bildiriyor ve ilk celp dönemine tabi oluyorsun.

Tecil için alternatifler şu şekilde:
- Eğer akademisyen olursanız ve rektörünüz bilimsel faaliyetleriniz açısından askerliğinizin ertelenmesini isterse, askerlik şubesine bir yazı yazarak 35 yaşına kadar erteletebiliyor (her sene yenilenmeli)
- yurtdışına postdoc vs. giderseniz bu süre boyunca askerliğiniz tecil olur, 3 sene sonunda dövizli hakkınız olur.
- Sağlıkla ilgili sıkıntılı bir durumunuz varsa (aşırı kilo gibi) bu durumda 1 senelik tecil alırsınız ve sonraki sene de düzelmezse çürüğe çıkma durumunuz oluşabilir.
- Eğer bir spor branşında milli takımdaysanız ya da süper lig/1. lig futbol takımlarından birinin oyuncusuysanız askerliğiniz 35 yaşına kadar tecil olur.

Bunların dışında bir tecil imkanı yok. Ben şubat ayında mezun oldum, üniversitem mezuniyetimi mayısta askerlik şubesine bildirdi, 1 temmuzda bakaya kağıdı yazılıp adresime postalandı.

yüksek lisansta hakkımı kullanmamıştım. yüksek lisansla hiçbir ilgili yok. bakaya kalırsınız, otellerde kalamazsınız, trafik çevirmelerinde gbtnize bakarken askerlik kaçağı sorgulamaya basarlarsa size bir kağıt imzalatıp sonraki celp dönemine alırlar.
  • cek  (22.07.19 16:50:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.