[]

Gecekondu tapusu hakk.

Selamlar, şimdi sorum şu. Zamanında, (30 sene önce) bir yerde kayınpeder bir gecekondu dikmiş. Onunla beraber gelenler de dikmişler, herkes tapusuz yaşamakta. Elektrik, su gibi faturalarsa resmi olarak ödenmekte. Kaçak kullanım yok. Şimdilerdeyse bir imar barış yasası varmış. Kayınpeder artık çok yaşlı ve bu işlerle uğraşamayacağı için kızından (eşimden) tapuyu üzerine yaptırmasını istiyor. Ancak ne eşim ne de ben ne yapmamız gerektiğini bilmiyoruz. Konuyla ilgili bilgi sahibi varsa yardımcı olabilir mi?

Konu öyle bir konu ki internette ne yazsam da araştırsam onu bile bilemiyorum.

Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.

 
önce tapu çıkar sonra satış/hibe gösterirsiniz her halükarda vergisini vermeniz gerekir.


  • argent dawn  (22.07.19 10:02:37) 
öncelikle bu arsanın tahsis edilecek kişinin veya eşinin veya reşit olmayan çocuğunun, o bölgede arsasının veya herhangi bir gayrimenkulunun olmaması gerekiyor. akainde tapu kayınpederinize çıkar ve siz de tapuda alım satımını yaparsınız.

kişisel görüşüme gelince, ben bu işin çok büyük bir hak yeme (dini açıdan kul hakkı) olduğunu düşünüyorum. zamanında boş arsaya çöküp, sonra "ben yıllardır buradayım. devlet bana tapu versin. bak faturalarımı da ödüyorum" demek herhangi bir hakkaniyete sığan bir konu değil. devletin bu konuda sıfır müsammaha göstermesi gerekirken bir kaç bin oy uğruna milyonların hakkını yemesi inanılmaz. konu bu değil tabi, aradığınız cevap yukarıda yazıyor. daha fazla merakınız varsa 2981 sayılı kanuna bakarsınız.
  • teritori  (22.07.19 10:50:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.