[]

peynirin fiyatı

sürekli aldığım peynir (600gr) 46tl olmuş bir markanın ezinesi. genelde mutfak alışverişlerini toplu yapıtığım için peyniri 22tl bandında sanıyordum da dün bir peynir bir kaç şey 51tl dedi kasiyer. dedim şunların fiyatı doğru değil sanırım baktı onlar doğru peynir 46tl dedi.

600gr peyniri ben tek başıma bir haftada çökertiyorum.
başkan 3 çocuk yapın dedi başkanı dinlesem benim kafada 5 kişi 5*600gr peyniri bir haftada gömeriz.
4*5*600gr= 20*600gr = 20*46tl = 920tl ezine peynir masrafımız aylık.
2019 yılı asgari ücret net 2020tl.

bu nasıl iş? insanlar nasıl isyan etmez? anlayan varsa bir anlatsın.

 
"insanlar nasil isyan etmez" kalibini su siralar farkli mecralarda sikca diyar oldum, galiba yeni bir isyan kapida :))

Market fiyatlari 2018 dolar sicramasinda ciddi sekilde uctu gitti, dolar bi nebze dusse de fiyatlar o sekilde asili kaldi.

Genel olarak bircok tuketim maddesini gecen senenin 2-3 kati fiyatlara aliyoruz. Maaslarda bi degisiklik var mi yok. Tam aksine isten cikartmalarin fazlasiyla yuksek oldugu bi surecteyiz. Ulkece isimiz cok cok cok zor.

Bu arada bir ezinesever olarak peynir fiyatlari benim de dikkatimi cekti, gecen sene 21 tl yuksek geliyordu, bu sene ayni peynir 46 lira cidden inanilir gibi degil.
  • msb  (21.07.19 13:56:31) 
saldırmak trollemek için sormuyorum ama yeri geldiği için sormak istiyorum, insanlar neden isyan etmiyor deyip buna şaşırmak bana sorumluluğu kendi üzerimizden başkalarının üzerine atmak gibi geliyor

tamam çocukları olanların ailelerin temel beslenmeleri daha zor, buna isyan etmeliler ama edemiyorlar demek ki

peki biz/ben niye isyan etmiyoruz ? her şeyde inanılmaz vergi yükü, sıradan şeyler için bile ederinden fazla ödemek zorundayız

ayrıca isyandan kasıt duyuruya twitter'a yazmak mı, boykot mu, sokağa çıkmak mı, oy tercihini değiştirmek mi ya da aklıma gelmeyen başka birşey var mı
  • freebird5406_2  (21.07.19 14:11:58) 
annemler memleketten vakumlu pakette peynir, zeytinyağı, salça vs yolladığı için etmediğim isyan :p bir memleketin varsa oralardaki tanıdıklara sor çok daha ucuz oluyor. yoksa dünyanın parası. bir de şok’ta mis marka peynirler görece daha ucuz, tadı da fena değil.

ezine peyniri zaten lüks, onun yerine eskimiş peynirlerin eritilmesiyle yapılan tost peynirlerine geçebilirsin. ikisi de peynir değil mi sonuçta. tabi yersen :)

yazın karpuz peynir ekmek zevkimizin içine ettiler, ben de şu aralar ona isyan ediyorum. içlerinden bi ekmek kaldı rahat ulaşabildiğim. dün bir karpuza 30 lira istediler.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (21.07.19 14:14:14) 
Benim aldığım peynirin de fiyatı 38 tl olmuş ve ben de aşırı tüketiyorum. Bütün param yiyeceklere gidiyor, onca vitamin eksikliği de cabası.

Aynı şeyleri ben de düşünüyorum, insanlar hala nasıl oluyor da gık demeden yaşıyor. Temel besin ihtiyaçlarımızı bile karşılayamayacak durumdayız ülke olarak. Herkesin en azından yeterli-gerekli vitamin ve mineralleri alacak kadar her şeyden yiyebilmesi gerekir. Yumurtanın, sebzenin en ucuzunu en dandiğini yiye yiye etrafta hormon bozukluğu olan kıllı bebekler, çocuklar türedi. Kuru yemiş deyince insanların aklına yılbaşı gelir oldu, her gün yenmesi gereken şeyler olmasına rağmen. Kulağa komik gelebilir ama içler acısı bir durum bence.
  • Mossy  (21.07.19 14:30:06 ~ 14:32:56) 
insanlar o ezinenin yüzünü görmüyor, bimdeki kirecimsi şeyi yiyor. ondan isyan yok.


  • windows95  (21.07.19 14:57:56) 
Yarım kilo peynire 50 lira veren arkadaşlar, ben zamlardan önce de o peynirleri nasıl alıp yediğinize takıldım. Keza ben yarım kalıp peynire 5 tl vermek zorunda kalıyordum da hep.


  • Psycho Mantis  (21.07.19 15:03:21) 
O zaman soruyorum:niye isyan etmiyorsun?


  • astrid  (21.07.19 15:31:54) 
niye isyan etmiyorsun diyenlere?
üç beş kazandığımız para var bu kazandığımız para döviz odaklı olduğu için artıyor. kaldı ki sektörde niş iş yapan bir firma sahibi olduğum için 5tl'lik işe yarın 7 desem yine o parayı vericek firmalar. açıkcası bana çok giren çıkan yok.

ama üzüldüğüm şey şu italya'ya belçika'ya norveç'e vs gidiyorsun. market görevlisinden housekeeping yapan insanlara garsonundan min salary alan insanlar 'bifteğin yanına ne tip viski gider' sana bunun dersini verebiliyorlar.

senin asgari ücretlin ise %100 senin productın olan ezine peynirini yiyemiyor pahalılıktan dolayı.

yani benim isyan etmem çok işi değiştirmiyor. fiyat arttırdığımda ezine peynirini esas alıyorum bile derim.

edit : ha birde tek yaşıyoruz, evliler baya kıskanıyor ama napalım?
  • dedim dedim de kime dedim  (21.07.19 16:03:54 ~ 16:04:41) 
aynı şekilde haftada 600 700 gram peynir tüketiyorum tek başıma. belimiz büküldü aq, benim peynir 48 lira olmuş bittik bittik...


  • Tears of Devil  (21.07.19 16:07:25) 
Her alışveriş sonrası, enayi yerine konulduğumu düşünüyorum. Sayıyla domates, salatalık, kabak, patlıcan alıyorum. Süt ve yoğurdu migros marka alıyorum. Bunların yanına 2 de meyve ekledin mi zaten 60-80 liradan az ödemiyorsun. Et, kıyma alırsan 120'nin altında ödemiyorsun zaten.

Bunaldım ben de.
  • chihirovekohaku  (21.07.19 16:28:17) 
Birisi der yurt dışı çıkış harçlarına zam gelmiş,pasaportlara zam gelmiş banane yurt dışına çıktığım mı var zaten.birisi der benzine zam gelmiş banane arabam mı var sanki.birisi der içkiye zam gelmiş banane içki içmiyorum ki zaten.birisi der ete zam gelmiş banane vejeteryanım ben.birisi der herşeye zam gelmiş ama banane bana giren çıkan yok, ben zenginim zaten.böyle devam, bizi bu düşünce yapısı kurtaracak :) evlilerin kıskanması??neyi kıskanıyorlar anlamadım


  • astrid  (21.07.19 16:31:35) 
@dedim dedim

aslında konuyu kisişelleştirmek istemiyordum, hangi ekonomik düzeyde olursan ol şanslı bir konumda olsan da kârından eksiliyor, benim anlamadığım bedeli başkalarına ödetme motivasyonu
  • freebird5406_2  (21.07.19 16:35:24 ~ 16:41:22) 
@astrid
bebek maması almıyorum onu kıskanıyorlar :)

  • dedim dedim de kime dedim  (21.07.19 16:36:02) 
Hahaaa.belki akıl edemiyorsun ama şöyle bir şey var..her evlenen çocuk sahibi olmuyor.tercih meselesi.kısıtlı bir bakış açınız varsa hatırlatayım dedim.


  • astrid  (21.07.19 16:40:13) 
@astrid
eyvallah hocam sen olmayınca yürümüyor işler biliyorsun.

  • dedim dedim de kime dedim  (21.07.19 18:05:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.