[]

Midilli ve Sakız soruları

Önümüzdeki hafta bu iki adaya gidiyoruz. Sakız'da 2 gece kalacağımız kesin ama Midilli için karar verebilmiş değilim henüz. Midilli'de 1 gece kaldıktan sonra 2 geceliğine Sakız'a gidip ordan Ayvalık'a dönmek mi yoksa Sakız'dan sonra Midilli'ye 1-2 gece daha ayırmak mı sizce? Yani Sakız'ın 2 gece kapladığı bir gezide Midilli'nin hakkı nedir adsdf. Böyle basit bir şeye takıldığım için Midilli biletlerini ayarlayamadım henüz. Gidip dönenlerden cevap bekliyorum. Araba kiralamayacağız büyük ihtimalle. Buna göre cevap verirseniz sevinirim.

Bir de bu iki adadan damla sakızlı bir şeyler dışında ne hediye getirsem güzel olur birkaç yakınıma?


 
sakız’a son 5 senedir her yaz gidiyorum. midilli’ye hiç gitmedim.

sakız’da araçsız olmaz. yani olur da, merkezindeki cafelerde oturup akşam da bir tavernaya gidersiniz ancak. denize girecek bir yere bile gidemezsiniz sanırım, çünkü merkezinden denize girilmiyor ve toplu taşıma da yok gibi bir şey adada.

gerçi belki en azından karfas’a ulaşım bulursunuz, bir araştırın. çok yakın çünkü merkeze. orada denize girebilirsiz.

2 gün kalacaksanız böyle de geçer tabi ama sakız’ın asıl olayı bu değil. bir kere bence karfas sakız’ın en kalabalık sahillerinden biri. türkiye sahillerinden bir farkı yok. güney ve batı sahillerindeki bütün koylar ondan daha güzel. sakin, huzurlu. sonra bir sürü köyü var gene görülmesi gereken. oraları görmeden dönecekseniz bence yazık olur.

yerinizde olsam, eğer 3 gecem varsa hepsini sakız’a ayırırdım. ve bir araç kiralar, koy koy, köy köy gezerdim. midilli’ye de başka zaman giderdim. sakız’a 3 gün anca yeter. hatta bence az bile. biz ilk gidişimizde 3 gece kalmıştık, tadı damağımızda kaldı. daha sonraki gidişlerimizde genelde 1 hafta kaldık.

edit. damla sakızlı ürünler satan mağazalar dışında hediyelik olarak sakız’dan şarap götürebilirsiniz. birkaç şarap bağı var. bir de yunanlılara özel retsina diye bir içki var. beyaz şaraba benziyor. hafif bir içki. çok ucuz olmasına bakmayın tadı baya güzel.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (20.07.19 16:34:08 ~ 16:43:49) 
Midilli de araçsiz biraz zor, bence guzel olan yerleri merkeze biraz uzak ama adaya nereden gececeginiz de onemli, Petra'ya gececekseniz en az 2 gun ayirin derim, Petra Ayvalik'tan gecilen merkeze 50-55 km uzakta, sanirim son yillarda Asos'tan Petra'ya direkt gecis var, adanin o tarafi guzel esas, Molivos cok tatli bir yer ve Skala Skamnia adinda kucuk bir koya gitmistik, cok sevmistim. Bana kalirsa merkezde pek bir numara yok, ayni şekilde Sakiz'in merkezi de cok manali degil, bence adalardan birini secip uzun uzun gezin, kisa zamana sikistiracaginiza, ben Midilli'yi de Sakız'i da cok sevmiştim sanirim tercih yapamayacagim, Sakiz Midilli'ye gore daha kucuk, belki ona göre karar verebilirsiniz.

Biz damla sakizli ne varsa almistik, likor, kahve vs, Midilli'de ozel bir sey aldigimizi hatirlamiyorum, tipik hediyelik esyalar.
  •   (20.07.19 19:22:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.