[]

yds'ye girmeli mi?

halihazırda 55 puanım var. bir yıldan fazladır her gün az da olsa çeviri yapıyorum. mesela şöyle bir cümleyi ilk olmasa da ikinci okuyuşta çevirebiliyorum: "Although it is hard to define hypnosis, because it has many aspects and degrees, it might be said that hypnosis is a kind of trance (a sleeplike condition) in which the subject responds strongly to the suggestions of the hypnotist."

en son sınava gireli epey oldu (5-6 yıl); şimdi durum ne bilmiyorum. acaba şimdi sınava girsem şöyle 70 civarı bir puan alabilir miyim? yoksa biraz da bekleyip kasımdaki yökdil'e mi girsem? tereddüdüm şundan: hem param yok, hem de puan düşük gelirse muhtemelen motivasyonum düşecek. tecrübeli dostlar vardır? o 70 gelebilir mi?


 
Deneme sınavı çözüp kendiniz hesaplasanız 70 alıp alamayacağınızı?


  • sekersiz turk kahvesi  (20.07.19 14:22:50) 
Puanın yetişmesi gereken bi başvuru vs var mı? Ona göre yds veya yökdil arasında seçim yapabilirsiniz. Sistem genel olarak aynı ancak bol soru çözmek tricklerini bilmek ve soru tiplerine aşina olmak gerekiyor iyi puan alabilmek için. Bence de bikaç deneme çözerek durumunuza bakabilirsiniz. Süreli çözün muhakkak. Ankara dil akademisinin sitesinde üç tane ücretsiz deneme var, ordan başlayabilirsiniz. Çözümlü videoları var YouTubeda sınavdan sonra da onları izlersiniz iyice netleşir. Başarılar şimdiden


  • pegi  (20.07.19 15:19:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.