[]

selanikte atalarin kayitlarini arama

bu yaz bir ara yunanistana gidip selanik yakinlarindaki bir kasabada zamaninda kadilik yapmis buyuk buyuk dedemin izini surmek istiyorum, boyle birsey daha once yapanlar nasil bir yol izledi? turkiye'den ayrilmadan yapmam gereken bir sey var mi? olumsuz bir durumla karsilasmamak icin dikkat etmem gereken bir sey var mi?




 
Önce devlet arşivlerinden mübadele tasfiye talepnamelerini bul. E-devletteki soyağacından selanik’in hangi vilayeti olduğuna ulaşabilirsin. Talepnameler selanik kavala vilayeti, sarışaban köyü uZunköprü mahallesinden tütüncü ismail oğlu musatafa şeklinde geçiyor. Bulduğun dosya numarası ile kağıthane de ki arşive gideceksin. Orada sana selanikten buraya gelirken dedene parmak bastırdıkları orada kayıtlı olan mallar tapu para gelirken yanında kimler vardı vs yi belirten evrakı verecekler. O kağıtta oradaki evin detaylı konumu yazabilir. Benimkinde var mesela.


  • goodman  (19.07.19 21:17:30) 
soruya cevap değil özür dilerim ama ben de merak ettim, dedemler mübadelen önce trenle gelmek zorunda kalmışlar bulgaristan'dan , orada nereden göçtüklerini biliyorum yenipazar'dı,ben nasıl bir yol izleyebilirim ?


  • birfincankahvedahaisteyenadam  (19.07.19 21:53:19) 
@birfincan biz e devlet bilgisini ve mezartasi bilgisini kullandik, simdi de goodmanin dedigi seyleri yapacagim turkiye'den gitmeden, en basitinden o bir fikir verebilir.


  • mavicorap  (19.07.19 22:31:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.