[]

HD Çözümleri (Uydu-DVD-X264-Divx vs.)

Hayatımıza HD olayı girdiği için kablo tv'den aldığım süper performans(!) sonrası daha iyi görüntü için ne yapılabilir merak ediyorum.
1. Digiturk: HD yayın için ayrı decoder ve paket satacak diyolar. Alet 800-900 ytl, paket ise aylık +10ytl olacakmış. Digiturk bende olmadığı için hiç cazip gelmedi ayrıca şu anda da satılan bir şey yok zaten. yine de standart paketleri kablodan daha iyi görüntü sunuyor bunu test ettim.
2. Türksat Kablo dijital: Duyuruldu hatta kanal ihaleleri bile yapıldı ama ne zaman geleceği belirsiz. Kimsenin bilgisi yok.
3. HD DVD Playerlar: Güzel de HD-DVD pahalı ve yaygın değil.Player pahalı. Açıkçası güzel bir seçenek değil.
4. x.264 : Bilgisayarda oynatabiliyorum ama laptopda hdmi çıkış yok bu görüntüyü alamıyorum. Bunu almanın bir yolunu bilen? Donanımsal bir oynatıcı bilen (divx player gibi)? HTPC(home theater pc) dışında ki nedeni pahalı olması ucuz bir çözüm ne olabilir? xbox360 alamıyorum çünkü 3 kırmızı ışık hikayesinden korkuyorum.
5. hd xvid: x264 ile benzer hikaye normal divx çalarlar 720x480 ve üzerini okuyamıyorlar. Bu format x264 karşısında şu an kaybetmiş gibi duruyor (release sayısına göre bakıp karar verdim) ama matroşka (mkv) containera göre daha yaygın ve oturmuş gibime geliyor. bilmem yanılıyor muyum?
6. 15 pin d-sub mıdır nedir video çıkışı ve girişi olan tv'de ve vga çıkışı ile s-video çıkışı olan laptopta en kaliteli görüntüyü nasıl alırım? s-video bence çamur gibi. vga kablosunu mu denesem? laptopa harici bir donanım takarak nasıl HD görüntü aktarırım?
7.Tamam normal DL DVD ile de güzel görüntü alabiliyorum. HD olmasa da nefis körlüyor gibi. Biliyorum 2 sene sonrasına ışınlansam bu dertlerimin çoğu bitmiş olacak ama 2 sene beklemek de mallık gibime geliyor. Ben Prison Break'i HD izlemek istiyorum. 1080p olmasa da 720p olsun bari.

 
iki sene sürmez be abicim. 1 sene içinde herşey oturmuş olur en fazla (en azından yayınlar başlar falan filan)

şimdi monitör yada tv destekliyorsa ps 3 gibi bir alternatif var. bunun dışında arkadaşlardan duyduğuma göre digiturk hd decoder'ları çok pahalı olduğu için sadece ticari kullanıcı için satmayı düşünüyormuş. (deli farkı var hd maç yayını ile normal yayının)
kablo tv inşallah bir gün dijitale geçecek. yani hoş son zamanlarda bir sürü stereo yayın yapan kanal çıktı ortaya bununla avunuyoruz.

s-video temelde çok iyi bir çıkıştır ama her televizyona uymuyor ne yazıkki. vga çıkışını deneyebilirsin ama standart tv out kalitesinin üzerinde bişiy bekleme.
ayrıca çoğu filmin nette hd ripleri var. böyle 4,5 gb xvid formatında, mkv formatında filan. deli büyük çözünürlükte ve bilinen codecler.
  • darknum  (28.09.07 14:17:20) 
Ben de aynı dertten müstaribim, elimde bir çok hddvdrip filmim ve fullhd konser görüntülerim var, ama notebooktan tam performans alamıyorum.
Bence en iyi çözüm hdmi çıkışlı bir notebook ve fullhd plazma televizyon, tabi bu da bi hayli masraflı oluyor.

bonus:
(git: 9824)
(git: 13185)
  • sathaner  (28.09.07 14:27:04) 
darknum: sağol cevap için. hd ripleri edinmekte bir sorunum yok ve onlar için sordum zaten 4-5-6 maddelerini. sorunum şurda başlıyor. o güzelim hd filmleri güzelim HD tv de izleyemiyorum. neden çünkü laptopda hdmi yok, component yok, dvi yok. Bazı arkadaşların HTPC ile bunu çözmeye çalıştıklarını sanıyorum ama salonda bir pc daha fazla gelecek bence.
açıkçası güzelim HD rip i s video ile HD tv de izlemeye kalkmak olmuyor. görüntü güzel ama hd olmadığı belli oluyor. amacım direk hd görüntü verip (720p olsa bile farketmez full hd olmasın) o farkı görebilmek.maliyeti düşük bir çözüm yok gibi değil mi ? (bir kablo al tak falan gibi)

  • ozdek  (28.09.07 14:30:37) 
sathaner:
laptop değil de 1000-1500 dolarlık HTPC ler ile çözebiliyorsun bu olayı. LAptop şu an daha pahalı sanırım 2-3 bin dolara çıkarsın. HTPC topladığında ise ekonomik olmasına karşın mobil olmuyor. bir de sesi çözmek lazım ve en kaba tabiriyle dvd oynatıcı işlevine 1000-1500 dolar verip vermeyeceğini tabi ki :)

  • ozdek  (28.09.07 14:35:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.