[]

Yeni stil Türkçe rapçilere laf edenler eskilerden kimleri seviyor?

Kaç zamandır soracaktım bu soruyu, bugün Norm Ender; Ezhel, Ben Fero, Khontkar, Ceg gibi yeni nesil rapçilere diss atınca dedim sorayım artık.

Ceza ve Sagopa dışında (hadi belki biraz Cartel ama bence ilk olması dışında öyle çok kaliteli değiller) kim var bu yeni nesile durmadan laf edenlerin sevdiği, dinlediği?

Bunlar dışındaki eski rapçilerin çoğu rezil yani aklıma Fuat falan geliyo da cidden komik..

Bence yeni tiplere gereksiz eleştiri var. Ezhel, Şehinşah, Ben Fero, Ceg vs kendi stillerinde gayet kaliteli işler çikartiyor diye düşünüyorum. Ben Fero'nun sarkıları gayet eğlenceli trap şarkılar zaten söz kalitesi beklemiyo kimse.

 
çoğunu denedim ama hiçbirinden zevk alamadım bana hitap etmedi yeni rapçiler.
eskilerin çoğuda tırttı sagopa ve ceza dışında neredeyse kimsenin müziğinden zevk alamadım.

  • basond  (19.07.19 18:58:05) 
eskisi en azından rezil. Yeni nesil rapi tanımlayacak söz bulamıyorum.


  • catch the arrow  (19.07.19 19:15:51) 
Gavur rapini severek dinlerim, hatta o çok saygı duyulan sago ve ceza ikilisini bile sevemeyecek kadar uzağım bu türkish rap olaylarına ama 2 kelime edeyim.

Ezhel'i ilk o hapis olaylarına bulaşınca merak edip dinledim ama yıllardır rap dinlerim bu kadar alakasız, bu kadar kopuk, bu kadar sesle oynanmış başka bir rap görmedim ben ömrümde :D Trap değil, rap bile değil sanki çok basit geldi bana. Şehinşah kim bilmiyoum, ceg'i bilmiyorum, fero'yu ise demet akalın ile öğrendim ve basit ama eğlendirici şarkı gibi geldi.

Rap müzik denince sadece beat olmamalı yani. bunun akıcılığı var, kelime oyunları var, var oğlu var. Bizimkilerde hiç bir şey yok :D Beki vardır ama o ezellerde ve ferolar gibi popüler olanlarda yok. Ender'in dediği gibi bunlar heceleyerek şarkı söylüyor :D

Elin rapçisi hep bir özelliği ile dünyaca ünlü oluyor. Nas, kelime oyunlarıyla ünlü oluyor, Biggie akıcılığı ile ünlü oluyor, eminem yazarlığı ve zekasıyla ünlü oluyor. Bunlarda kendilerini ön çıkaran bir özelliği yok. Amerika'da yeni nesil rapçiler bizimkiler gibi boş boş sözler yazıp, yüzlerine dövme mövme yaptırıp değişik tiplere bürününce, eminem dayanamayıp son albümünde ve kankasıyla yaptığı caterpillar şarkısında bunlara verdi veriştirdi. Ee bu işin bir kültürü var, adabı var, sen o kurallara uymadan garip garip şarkılar yaparsan, o kurallara uyanlar tarafından harcanırsın.

Bir de ender'in dediği polis meselesi var :D khonktar denilen herif sözlüğe geldi, girdiği tripleri gördük. Bize yakışmıyor o tripler işte, ne kaçıcan polisten allah aşkına :D Bize böyle serserilik, kavga, atar gider yakışmıyor. Elin rapçisi 5 sene çete üyeliği yapmış, vurulmuş, vince staples vurulacakmış götü zor kurtarmış falan. Tamam onlar bahseder, bir şeyler yaşamışlar adamlar güzel kelime oyunlarıyla, akıcılıkla anlatıyor ama izmir'in istanbul'un göbeğinde ne polisten kaçmacası. Arabada esrar içerken polis otosu görünce esrarı yere atmacalar işte :D Ee sana yakışmayanı başkalarından özenip yaparsan insanlar dalga geçer.

Ben müziklerinden zevk almadım ama dinlemek için çabaladım gerçekten. bana rap gibi gelmediği için bıraktım. Benim dinlediğim rap tarzına çok çok çok uzak.
  • eazy  (19.07.19 19:37:26 ~ 19:38:39) 
Hocam eskiler deyince ceza,sagopa, Fuat, cartel,killa hakan,eko fresh vs dinlerdim.arada da dinlerim hala.sizin de dediğiniz gibi eski şarkıların bazıları komik kaçabiliyor şimdi dinleyince ama yine de şimdikilere kıyasla daha sözleri anlamlı şarkılar yapılıyordu bana göre.
ama tabi biz ne dersek diyelim müzik sektörü de zamanın ruhuna uyacak elbette.

  • sosyo marco  (19.07.19 22:17:01) 
Rap müziği devamlı dinlemem, en sevdiğim müzik türü değil fakat tercih edecek olsam ben de eskileri tercih ederim. Sagoyu hiçbir şekilde sevmedim. Bugünün kötü rapçileri bile ondan daha rap geliyor. Sevdiklerim ise, Mode XL, Ceza, Saian.


  • evandro roncatto  (20.07.19 00:17:53) 
Hobaaaaaa

www.youtube.com
  • bitchesaintshit  (25.07.19 20:47:02 ~ 20:47:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.