[]

Kafam kıpkırmızı ve aşırı deri dökülüyor

Saçlarımı 3-4 gün önce kısacık kestirdiğimde kızarıklığı farkettim. Aslında çok uzun zamandır aşırı bir deri dökülmesi vardı ve saçlarımda aşırı dökülüyodu. Ama uzun olduğu için kızarıklığı farketmiyordum. Sizce egzama gibi bir şey mi var? Bölgesel olarak nokta nokta dökülmüş hep. Bilgisi olan biri yazarsa sevinirim.




 
Seboreik dermatit büyük ihtimal.


  • Varolus sancısı  (19.07.19 00:04:25) 
seboreik dermatit. aramıza hoşgeldin XD


  • glamdr1ng  (19.07.19 00:04:54) 
haydaa asdfgh peki bana ne önerirsiniz acaba


  • savekonq  (19.07.19 00:06:04) 
bende bu rahatsızlık yok ama head & shoulders clinical strength diye bir model var. içinde selenyum disülfit var. aha bu işin çözümü budur.


  • Tears of Devil  (19.07.19 00:10:31) 
Pahalı gelirse o şampuan ketoral al o da iş görüyor.Burun,kulak arkası,Kaş ve bıyığında döküntü oluyor mu ?


  • Varolus sancısı  (19.07.19 00:15:28) 
kafam hariç biraz kulaklarımda dökülme var kalan her yer taş gibi. ben bi ketoral alayım bir de kepek önleyen şampuan düzelirim heralde dimi


  • savekonq  (19.07.19 00:27:50) 
Çinko pirityon içeren herhangi bir şampuanla* yaz-kış her gün, elinizdeki şampuanı köpürterek kafaya sürüp yıkıyorsunuz. Su yakacak kadar sıcak olmayacak, kafa deriniz uzun süre güneş görmeyecek, uzun süre fön makinesi vurmayacaksınız, teriniz mümkün mertebe kafanızda kurumayacak yıkayacaksınız. Bunlara dikkat edebilirseniz, bu hastalık kendini giç belli etmez. Kökten iyileşebilir diyenler yalan söylüyor, gülün geçin efendim, geçmiş olsun.

(*Hed end şoldırs veya a101'deki ipek şampuan. Hiiiiç mi hiç fark etmez, deneyin görün.)
  • ceyrekmunevver  (19.07.19 00:30:53) 
dostum aynı sorun bende var. vichy anti dandruff şampuan alıyorsun. 1 haftaya geçiyor. ketoral kenoral falan denedim, çoğu geçici ve saç döküyor.


  • inannas jofn  (19.07.19 01:02:44) 
Dermatoloji karisim ilac yaziyor (hint yagi, zeytinyagi ve cok az miktarda salisilik asit-dr receteyi bilir-). Cok arttigi donemlerde ise yariyor.
Belli bir diyete de uymak gerekiyor; asiri baharatli, yagli, mayali gidalari yememek gibi.
Tamamen tedavisi henuz mevcut degil; donem donem yine olur. Kendinize uygun bir dermokozmetik sampuan kullanmalisiniz. Gecmis olsun.
  • anthemis nobilis  (19.07.19 05:19:58) 
direk randevu al cildiyeye göster hocam. ilacı da şampuanı da önerir sana zaten. bu duruma geldikçe kullanıyorsun bir şeyin kalmaz.


  • ayin yazari  (19.07.19 11:18:00) 
hocam bu hastalık kesinlikle geçmiyor. doktora kesin git ama sana ketoral, konazol falan gibi şampuanlar ve losyon verecek ama bir süre sonra tekrar gelecek. bu dertten muzdarip binlerce kişi var. o sebeple genel herkeste işe yarayan şeyler,

head & shoulders clinical strength bir çok kişide işe yaramış ama fiyatı tuzlu,
kafanı mümkün olduğunca soğuk su ile en azından ıluk su ile yıka,
şampuanına çay ağacı yağı kat,(bir çok kişi denemiş ve olumlu sonuç almış)
bazı kişilerde süt ürünleri tüketimine bağlı artış olduğunu
falan söylüyorlar, tam emin değilim.

Ama öncelikle kesin kez bir cilt doktoruna git.
  • kraldan cok kralci  (19.07.19 11:38:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.