[]

esit agirlik öss tercihleri konusunda yardim

selamlar. esimin kucuk kardesi icin oss tercihleri konusunda dusuncelerinize ihtiyacimiz var. kendisi esit agirlikci ve 30 bininci oldu. ben ve esim sayisalci oldugumuz icin cok fikrimiz yok maalesef.

kardesimiz hayatta gorebileceginiz en hirssiz insanlardan biri. ne okumak istedigi konusunda da net bir fikri yok henuz. kendi dusunceleri soyle:

- odtu sosyoloji
- puaninin yettigi psikoloji bolumleri (dokuz eylul gibi)
- puaninin yettigi uluslararasi iliskiler bolumleri (kadir has burslu, ankara gibi)

simdi bu bolumlerin gelecegi konusunda hicbir fikrimiz olmadigi gibi, okul vs bolum konusunda da emin degiliz. soruyorum, meltem ne yapsin?

tesekkurler :)

 
hukuk okusun. eşit ağırlıkta hukuk hariç rahat iş bulunabilecek başka bir bölüm yok maalesef.


  • candide  (18.07.19 20:13:38) 
selamlar. ben de odtü deyim. iki önerim var, birincisi bilkent iç mimarlık tam burslu, ikincisi odtü sosyoloji. psikoloji hiç ama hiç tavsiye etmem, ben de tercih döneminde psikoloji bakmış biri olarak hiçbir mezundan olumlu bir donut almadım. onun dışında kadir has, ankara vs. iibf bölümlerinde kimseye hayır getirmez. bence direkt elesin onları. iyi okul seçmesi bu açıdan önemli.

odtü sosyoloji okuyan arkadaşlarım var, tanıdığım mezunlar var. odtü etiketi çok kapı açar birincisi, akademide kalmak isterse de öyle. odtü nun network ağı çok geniş, yani is hayatına atılmak isterse de bi çabayla güzel yerlere gelebilir. ayrıca ortam, kampüs, insanlar, hocalar çok iyi. mesela sosyoloji bizim okulun erasmus a en çok öğrenci gönderen bölümü, her ing.ile çok fazla içli dışlı olmalarından dolayı hem de ortalama kolaylığı.

bilkent iç mimarlığı da araştırın derim, çok bilgim yok iç mimarlık hakkında ama bilkent de harika bi okul, malum.

özetle o puanda sıradan üni lerden uzak durun

edit: ayrıca şunu söylemek istiyorum, hukuk okusun demek çok tehlikeli bi kafanın ürünü. böyle şey olmaz. 30bine Yalova da falan anca hukuk okur. Yalova da hukuk okuyup sıradan bir avukat olacağına gelsin odtü de okusun, hem üni hayatı renkli geçsin, hem buranın kültüründen faydalansın hem de adından, network ünden. dediğim gibi sosyoloji kolay bi bölüm, o yüzden yatay geçiş yapmak isterse de odtu içinde siyasette vs. de şansını deneyebilir.
  • mehmed resad  (18.07.19 20:13:38 ~ 20:15:46) 
Eşit ağırlıkta çok iç açıcı bölümler yok sahiden. Biraz ilgiyle alakalı seçim yapılması gerekiyor. Her bölüm için iş bulmak zor.
Kendi adıma konuşursam psikologum 2 yıl önce mezun oldum. Fena bir işim yok iyi de maaş alıyorum. Fakat piyasada iş bulmak çok zor. Şu anda yurtdışına yüksek lisansa hazırlanan ve yurtdışında hem staj hem öğrenim görmüş birisi olarak söyleyebilirim ki yeniden tercih yapacak olsam Boğaziçi, Bilkent, Koç, Odtü, Şehir ve Özyeğin harici psikoloji okumak istemezdim. Çünkü bu okullar dışında kalite dünya standartlarının çok ama çok gerisinde. Kişisel becerilerle bir şeyler yapmak mümkün tabii. Bol şans.

  • but that was just a dream  (18.07.19 21:10:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.