[]

İstanbul İçi ve Şehir Dışı Otoyollarda %10 hız toleransı Hala Geçerli mi?

selamlar,

E-5 hız sınırı biliyorsunuz 80, kurala elimden geldiğince uyuyorum ama çok sık kullandığım için 88 ile gidebilsem daha iyi olur. %10 tolerans için hız aşımı cezası var mı

Benzer şekilde şehir dışında hız sınırı 120, 132 ile gitsek sorun olur mu ceza yer miyiz?

özetle burası Türkiye olduğu için torba yasa ile cezalar sınırılar falan bize söylenmeden değişmiş olabilri.

kesin bilgi ya da bilgi sahibi olan var mı %10 toleransı hemen hemen her yerde geçerli mi ?

 
tolerans adı üstüne araba sollarken veya o anda anlık olarak hızını artirman gerektiği durumlarda geçerli devamlı %10 toleransı kullanamassın ceza gelir

birde %10 hizli gitttiğinde varacağın yere ne kadar hızlı gideceğini zannediyorsunki ?
eksiup.com
  • baknedicem  (18.07.19 14:35:26 ~ 14:38:11) 
%10 tolerans yok, %10 cihaz kalibrasyon hata payı var. Yani diyorlar ki hız ölçer cihazın kalibrasyonu hatalıysa gerçek hızı %10 kadar düşük ya da yüksek ölçebilir. Cihazdan kaynaklanan bu hata sebebiyle de ceza yazmamak için %10 kalibrasyon payı kadar esneklik mevcut.

Bu da şu demek, siz 120 ile gitseniz de cihaz hızınızı hatalı şekilde 132 olarak ölçebilir ama kalibrasyon hata payı diliminde olduğunuz için ceza yemezsiniz.

Ama 120 değil de 121 ile gitseniz ve cihaz hızınızı hatalı olarak %10 üstünde, yani 133.1 olarak ölçse ceza yersiniz.

Tabi 120 ile giderken hızınızı hatalı şekilde 108 olarak da ölçebilir. Hatta 145 ile gitseniz gene hatalı şekilde 130 ile gidiyorsunuz şeklinde ölçülebilirsiniz ve ceza yemezsiniz.
  • crown  (18.07.19 14:37:11) 
trafik kanununda;

- hız limitini %10 - %30 arasında aşmak
- %30 - %50 arasında aşmak
- %50'den fazla aşmak

şeklinde ihlaller belirtiliyor. yani devamlı limitin %9 üzerinde de gitseniz ceza yemenizi gerektirecek bir karşılığı yok. devam..
  • cowboy  (18.07.19 14:44:20) 
Geçerli.
cowboy +1

  • kitik  (18.07.19 14:49:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.