[]

Bedelli Askerlik Telefon Sorusu

Hem akıllı hem tuşlu telefon götürmeyi düşünüyorum. Tuşluyu göstereceğim, akıllıyı valize saklarım. Ama tespit edilir mi tamamen piyango galiba, yer Cemal Gürsel Kışlası, Hacılarkırı, Bornova.

Bazıları da ziyaretçi ile sok diyor, öyle daha mı kolay olur?

Bir şekilde soktuk diyelim, uluorta kullanmadığımız sürece sıkıntı olur mu bir de diğer erler problem çıkarır mı ispiyon vs.

 
X-ray cihazından geçeceksiniz girişte. Telefonu görme ihtimalleri var, sıra çok olursa bazen xray'i kaldırıyorlar.

Bizim alayda ziyaretçiler de içeri telefon sokamıyordu bunu da göze al. Diğer erler problem çıkarır evet, gizlice soktun gizlice kullandın, şarjın bitince?

Bir de rastgele arama mutlaka yapacaklardır. Yakalanma ihtimalin yüksek.
  • kablelvuku  (18.07.19 11:16:35) 
akilli telefon kullanmak sana eziyet olur. sarj sorunu digerlerine gostermeme ve calindiginda uzerine bir bardak su icme gibi sorunlari var. is icin lazim maillere cevap veremezsem atarlar baska is de bulamam diyosan gotur. onun haricinde goturme


  • seljax  (18.07.19 11:20:01) 
akıllı telefonu valizin güzel bir yerine zulala, benimkisi xraydan geçti anlamadılar. Bunun dışında şarj problem onun için kesinlikle power bank götür onu şarj et prizden. gece de yatağın altında telefonunu şarja takabilirsin.

ben eski ekranı hafif sorunlu akıllı telefonumu götürdüm yani alırlarsa da kaybolsa da kafama takmazdım. son hafta valizden çıkardım o da fotoğraf çekmek için onun dışında hep akılsız küçük telefonumu kullandım.
  • kraldan cok kralci  (18.07.19 11:23:28) 
Abi eğer powerbank götüreceksen niye powerbank götürdüğünle ilgili de bir bahanen olsun. Bizde bir çocuk içine içine sıçtı o powerbanki şarj etmeye çalışırken.


  • 10032007  (18.07.19 11:59:28) 
Bedelliden yaziyorum. 2 akilli telefon getirdim birini xrayden gecerken akilli telefon var mi dediklerinde var diyip teslim ettim. Valiz aramasinda da detayli aramadilar. Sarj sikinti powerbank getirseydim rahat sarj ederdim. Gunduz de sarja takip birakiyorum. Kogusta kullaniyorum cogunlukla, konusacagim zaman da gizleyip gece kulaklikla konusuyorum.

İlk hafta sivil hatlari da kontrol ettiler rastgele. 2. Hafta saldilar. Tuslu telefon da gotur gizle valize, askercell saatlerinde konusursun. Tuslu telefonu bulurlarsa askercell kitlemeye calisirlar. Tabii bunlarin hepsi gittigin yere gore degisir.
  • stereoseyfi  (18.07.19 12:32:12) 
gideceğiniz yere göre değişir.ben gittiğimde karda -8 derece havada bile insanlar 1 saat bekledi.tek tek valizler didik didik aranmisti.


  • drako  (18.07.19 12:41:25) 
Bedelsiz yaptım,
Bölük komutanımız yakalanan telefonları sabah içtimasında balyozla kırıp sahibini de disko'ya (Disiplin koğuşu) gönderiyordu.

Yerine/komutanına göre değişen konular bunlar.
  • mhm  (18.07.19 12:49:46) 
Sokabilir misin sokamaz mısın bilmem, ama son kısım için konuşacak olursam uğraştığına değmez bence. O kadar kaçak göçek iş yaparken nasıl bir fayda sağlayacağını umuyorsun ki sana? Sorun olma ihtimali çok yüksek, çalınma ihtimali azımsanamaz. @seljax'a katılıyorum ben de. Gerçekten arama yapmaktan başka bir iş için kullanman şartsa götür, yoksa hiç gerek yok.


  • mentuhotep  (18.07.19 13:35:10 ~ 13:35:54) 
kışladan kışlaya değişiri bırak, aynı kışlada o gün nizamite nöbetçisi komutan kimse ona göre bile değişir. kimisi üstün körü arar geçer, kimisi çok üsteler. arama yapan askerin keyfi de cabası. tamamen adamına göre değişir.

gotürmesen keşke getirseydim, millet sokmuş da diyebilirsin, keşke getirmeseydim kaptırdık da diyebilirsin. tamamen piyango dediğin gibi.

bence en güzel yapılacak şey zaten 18-19 gün yapacaksın, götür bir tuşlu, kendini bu kadar gün akılsız ile idare etmeye şartla, ama aynı zamanda ilk 3-5 gün ortama da bak. durumlar nasıl, millet kullanıyor mu ? içeri sokmak kolay mı falan diye. uygunsa ziyaretçinle getirt.
  • Neill  (18.07.19 14:40:01) 
sosyal sebepler için değmez istisnaları saymazsak içerdeki baskı ve disiplin şu an hayal ettiğinden yüksek sana sağlayacağı ve konfordan çok stres olacaksın. sorunun cevabı ise gittiğin kışladaki alay, bölük, manga'na göre değişir senle aynı bölükte yapmış birini bulmadıkça cevabının sana faydası yok. herkesin askerliği farklıdır.


  • pofudukayi  (18.07.19 21:41:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.