[]

Yollar ve köprüler neden paralı?

Bana çok saçma geliyor. Neden yani?




 
Çünkü başkalarına garanti ücret karşılığı başkalarına yaptırıldı çoğu. Çünkü devlet vergi almasa batar. Çünkü vergiden başka neredeyse hiç gelir kaynağımız yok. Daha çok var da üzülüyorum. Yazmicam.


  • dickens  (18.07.19 07:58:04) 
  • cooperr  (18.07.19 08:32:30) 
çünkü bütçeyi doğrultamıyorlar, adam gibi vergi toplayamıyorlar. 73'te yapılan köprüye bile hala para ödüyoruz.


  • orijinal nick bulamadim  (18.07.19 08:59:10) 
her ulkenin bir arpasi var. italya'ninki otopar ucretleri, isvicre'ninki evler, turkiye ve diger bir cok ulkeninki de yollar. devletler sirtini boyle birseylere dayiyorlar. savundugumdan degil sadece bize ozgu bisi degil.


  • mayeskuel  (18.07.19 09:19:10) 
Sozum ona insaa maliyetini karsilamak icin. Yap islet devret modeliyle yapilan koprunun bedelini insaati yapan firmaya oduyoruz.

Devlet firmaya diyor ki sen bize kopru yap, ama biz sana oara vermeyecez pesinen. Sen insaati kendi kaynaklarinla yap, kopruye gecis ucreti koyalım oradan cikarirsin parani.
Bu normalde olan hali. Ama bizdeki icler acisi, tam bir felaket. Normalde bir tur kazan-kazan modeli olacak sistem, bizde kopruyu kullanan halk haric herkesin isine geliyor. Kopru sozuk ona halka hizmen icin yapılıyor ama bu isten en zararli cikan yine halk. Geri kalani kaymak yiyor.
  • stavro  (18.07.19 09:51:55 ~ 09:54:40) 
çünkü neden olmasın.


  • bohr atom modeli  (18.07.19 10:41:11) 
çünkü karşısında güçlü bir tepki yok.


  • babilbaligi  (18.07.19 10:55:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.