[]

şofbenin su borusunu değiştirmek

şofbenin tesisattan soğuk suyu aldığı fleks boru yırtılmıştı. ben de yenisini alıp değiştirdim. bu esnada bağlantı yerlerinden sızdırmaması için beyaz plastiğimsi bandımsı materyalle de iyice sardım. fakat su girişinde az da olsa sızıntı var. buradaki boru bağlantısı erkek bu arada, şofben tarafında ise dişi. bir kaç defa denedim, taktım, söktüm, yeniden sardım ama bir türlü sızıntıyı gideremedim.

var mıdır bunun püf noktası, ya da zamanla sızıntı kesilir mi?


 
O flex boru içinde conta olması lazım. Kendinden contalidir yani. O beyaz (teflon bant) olmasa bile iyi sıkınca sızdırma yapmaz.
Fotoğraf koyar misiniz?

  • kisa  (17.07.19 22:38:24) 
conta dişi tarafta var, erkek tarafta yok. sızdıran yeri ekledim.

i.hizliresim.com

sıkıntı sağda.
  • bellbane  (17.07.19 22:41:27) 
Doğrudur, conta dişi tarafta olur.
Sızıntı dişlerin arasından geliyorsa şayet iyi sıkılmadığını düşünürüm olmadı eski, contasi iş görmeyen bir flex olduğunu.
Söküp contayi kontrol edip tekrar deneyin isterseniz, olmazsa, tekrar söküp o teflon bantı daha kalın sarın. Sararken sarma yönüne dikkat edin, boruyu takarken o bantı ters yönde açmasın.
Fazla sıkmak için de güç gösterisinde bulunmayın. Hani duvardan çıkan asıl uç var ya, etrafı sıvalı gibi olan, dikkat etmezseniz orası kırılabilir. (çok da korkmayın, çok kolay değildir. Sadece dikkat edin)
  • kisa  (17.07.19 22:50:10) 
Bu arada hiç su damlası falan göremedim. Sanırım çok az bir sızıntı var.


  • kisa  (17.07.19 22:50:48) 
fotoğraf eski halinden. borudaki hasarı bu fotoğraftan görebilirsiniz. bu boru hasarlı olduğundan yenisi ile değiştirdim. dediğim gibi, burası erkek girişi, burada conta yok. sanırım teflonu doğru sarmayı beceremedim. dediğiniz gibi tekrar deneyeyim.


  • bellbane  (17.07.19 22:56:09) 
Contali olduğu için, dediğim gibi, normalde teflona bile gerek olmaz.
Merak ettim, düzelecek mi?

  • kisa  (17.07.19 22:59:23) 
conta yok burada.


  • bellbane  (17.07.19 23:13:00) 
Valla anlamadım. Dişi tarafta conta var demediniz mi?
Conta yoksa baya kalın olacak şekilde sarın o teflon bantı ama benim bildiğim flexi borular kendinden contali oluyor.

  • kisa  (17.07.19 23:15:59) 
Elimden bu kadarı geliyor.


  • kisa  (17.07.19 23:16:46) 
şimdi anladım demeye çalıştığınızı. benim demeye çalıştığım ise borunun bir ucu erkek, bir ucu dişi. dişi ucu, şofbene bağlanıyor. erkek ucu ise tesisata bağlanıyor. borunun erkek ucunda conta yok. sızdırma da burada gerçekleşiyor. yardımlarınız için çok teşekkür ederim. yarın tekrar deneyip sonucu bildiririm.


  • bellbane  (17.07.19 23:22:16) 
Hah, şimdi oldu :)
O teflon bantı bol bol sarmaniz lazım özellikle erkek. Kısmın dibine doğru biraz kalinlasmasi lazım. Yani dişi kısım ile birleşince sonuna kadar sikamamalisiniz, dipteki teflon engel olmalı.

  • kisa  (17.07.19 23:26:12) 
daha da olmazsa teflon bant değil de keten deneyin.


  • kibritsuyu  (18.07.19 02:24:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.