[]

Erkegin cocuk yapma içgüdüsü

Evrimsel olarak, guzel kadin guzel genleri getirir, bu nedenle cocuk yapmalıyım gibi bir sey var mi?

Yani, birisi var, begendigi her kadından cocugum olsa nasil olur diye dusunuyor ve firsat bulsa gercekten cocuk yapacak.

Bu neyle açıklanır? Bu fikir kendisinin cocuk sahibi olmasından sonra olusmus bir fikir.

 
Bence böyle bir şey yok. Ayrıca günümüzdeki güzellik kavramı ile geçmiştekiler çok farklı ve sürekli değişiyor. İnsanın içgüdüleri o kadar değişemez.


  • malheiros  (17.07.19 22:05:56) 
bence evrimle alakası yok. evrim genetik çeşitlilik üzerinedir, genetik güzellik evrim açısından bir avantaj sağlamaz. ek olarak güzellik göreceli bir kavramdır ve insan bilinci ile değişkenlik gösterir.

evrimde genetik çeşitlilik bilinç dışı güdülerle oluyor.

örneğin bazı insanların doğal vücut kokusu (parfüm falan değil) burnumuza çok hoş gelir. bunun sebebi o kişinin genlerinin bizimkinden farklı olmasıdır. farklı genler gen havuzunu genişleteceğinden istem dışı bir çekim oluşur.
  • himmet dayi  (17.07.19 22:06:06) 
insanlar sanki bu gen ve evrimsel biyoloji/psikolojiyi öznel isteklerini akla uygun hale getirme dayanağı olarak kullanıyor

evrim türün bireyleriyle ilgilenmez, türün devamlılığıyla ilgilidir, güzel kadın güzel gen getirir öznel bir durum, belki fiziğini sevdiğin bir kadının/erkeğin kalıtsal bir rahatsızlığı var, sadece beğendiğin özelliklerinin genlerine bakarak yorum yapamayız

sorduğun şey kişisel bi merak hatta narsist bir düşünce
  • freebird5406_2  (17.07.19 22:15:02 ~ 22:17:17) 
evrimsel düşüneceksek dediğin biraz daha kadınsı bir düşünce. erkek tohumumu saçayım sonunda iyi ekin vermiş, kötü ekin vermiş beni bağlamaz kafasındadır.


  • pofudukayi  (17.07.19 22:40:58) 
himmet dayı'nın söylediklerini unutabilirsin. baştan aşağı yanlış.

erkekler doğaları gereği çok eşlidir. son bir kaç yüzyılda geliştirilen medeni kanunlar bunu yasaklıyor diye bu gerçek yok olmuyor.
  • niyeti bozuk http nesnesi  (18.07.19 03:34:07) 
tek eşlilik bir tercihtir ve zordur ama sadece erkeğe özgüdür demek biraz saçma. hatta son zamanlarda instagram, twitter ve date programları aklınızdaki yargıyı kırabilir çünkü erkekler artık sevgiye baya açlar ama kadınların keyfi yerinde :)


  • guitarissimo  (19.07.19 00:39:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.