[]

1999 - 2006 Güneş Tutulmaları

Bunların farki ne? Ikisi de tam tutulma ve ülkemizden izlenmiş. 2006 tutulması niye bu kadar olay olmadı?
99'un farkı mi vardı?



 
99 dan kısa süre sonra deprem olmuştu. ondan dile düştü sanırım.


  • issiz karga  (17.07.19 20:44:49) 
deprem tamam da depremin tutulmayla ilgisi yok ki? 2006da da deprem olurdu o mantıkla. Başka bir olayi var sanki? @issiz karga


  • dont eat me  (17.07.19 20:46:57) 
99 tutulmasi gunduz vakti ulkemizden (en azindan istanbulda) cok net bir sekilde gozlemlendi, ve gunduz vakti gece gibi olmustu ortalik. 2006 yilindaki tutulmayi hatirlamiyorum bile, bu kadar etkili bir kararma olmadi ya da istanbuldan izlenmemis olabilir ben bilmiyorum.


  • exlibris  (17.07.19 20:50:50) 
2006 'daki turkiyeden çıplak gözle izlenebilecek tutulmaydi bi sonra 2000lerin sonu mu ne olacak yanı ortalama insan ömrü yetmez lise sonda okulda izlemiştik ne günlerdi.


  • yeliz adeley  (17.07.19 20:51:40) 
yav depremle tutulmanın alakası var diyen yok zaten ama insanların aklında bu şekilde kalıyor, hurafeler, modern batıl inançlar bunlar işte, güneş tutulması ile 99 depreminin şiddetini, toplumsal bellekte yarattığı acıyı özdeşleştiriyor insanlar.

bir de yamulmuyorsam 99 dan önce uzun süre bu kadar net bir şekilde gözlenen bir güneş tutulması da olmamıştı.
  • issiz karga  (17.07.19 21:25:27) 
2006 tutulması mart ayında olmuştu. Bilim çocuk dergisinden falan baya okuduğumu, ordan aldığım gözlükle okul bahçesinde incelediğimi hatırlıyorum ilkokulda.

Ayrıca İzmir'de ve muhtemelen İstanbul'da tam tutulma görülmüyordu. Konya'dan görülebildiğini hatırlıyorum bilim çocuktaki haritadan öyle aklımda kalmış.

1999la kıyas yapamam o sirada 3 yaşinda olduğum için ama muhtemelen uzun süredir tutulma olmadığı için oyle hype olmuştur. Deprem de olunca iyice bilinçaltina kazinmiştir.
  • nundu  (17.07.19 22:03:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.