[]

sayısal sıralama 20 bine tıp fakültesi imkansız demi?

s.b?




 
Günceli bilemiyorum. 14 yıl önce 12 binle girememiştim ben, hey gidi günler.


  • FAtE  (17.07.19 17:23:00) 
düşük olasılık fakat şansını dene yine de. çünkü sıralamalar seneden seneye oynayabiliyor. yeni kontenjanlar yeni üniversiteler yada popüleritesi düşebiliyor. bunu tıptan bağımsız olarak söylüyorum.


  • false pretension  (17.07.19 18:04:34) 
benim değil yeğenimin. sağ olun cevaplar için.


  • for day to break  (17.07.19 18:16:40 ~ 18:16:51) 
Cevap değil ama sakın diş hekimliği, eczacılık, ftr, diyetisyenlik yazmasın. 1 yıl daha hazırlansın tıp okusun.


  • angina pektoris  (17.07.19 18:39:34) 
19binle kars almıştı geçen sene


  • mehmed resad  (17.07.19 19:20:20) 
@angina pektoris, zaten bu ikici senesi. dişe gider. geçen sene eczacılık geliyordu.


  • for day to break  (17.07.19 19:31:42) 
şansı varsa kafkas falan devlet için. kısmi bursla diğerleri gelir alternatifler gelir yüksek ihtimalle.


  • denek hayatım  (17.07.19 19:48:26) 
giremezse de tercih yapıp gittiği yerde yeniden hazırlanabilir. özellikle yeni okulundan bölümünden memnun olmazsa. tercih yapmadan hazırlanırsa üstünde çok baskı olur. 20 bin yapabilen biri üstüne biraz daha koyarak yukarı rahatlıkla çeker diye düşünüyorum.


  • curious mind  (17.07.19 20:36:54) 
psikolojisi feci bozuk. ailesiyle sorunlu. full matematik çektiği oluyordu denemelerde. o yüzden tutturdu ben boğaziçi matematiğe gidecem. oraya da yetmiyor zaten puanı. hem yetse bile ordan bir halt olmaz diyen var. ablamın kızı olur. bizimkiler de çok kaba davranıyorlar çocuğa. bunlar da ya tıp diyor başka demiyorlar. çok kavgalılar. ben olayların çok dışındayım sadece izliyorum. bu sene de kalırsa evde iyice biter çocuk. ablama da diş hekimliği işsiz kalıyormuş dersem kafası allak bullak olur. çocuğa da yazık olur.

zamanında çok zeki diye şımartıldı siz siz olun çocuklarınıza zeki etiketi yapıştırmayın.
  • for day to break  (17.07.19 20:58:54 ~ 21:00:02) 
son cümleye kesinlikle katılıyorum. şimdi kaynak veremem hatırlamıyorum ama bunla ilgili bi yazı okumuştum. zeki diye övülen çocuklar başarılı olmalarını dış etkene bağladıkları için çalışmaları gerektiğini düşünmüyorlar. bu nedenle çalışmasını, emeğini övmek daha mantıklıymış ki başarısız olduğunda 'demek zeki değilim' diye kendini bırakmasın. ben de bunu yaşadım. zeki olduğumu da düşünmüyorum ama önemli olmadığını geç de olsa anladım.

aileyle sorunluysa daha zor. gittiği yerde arkadaşları olur hem destek olurlar. yeni tecrübeler edinmek değerli bence, belki fikirleri de değişir. hem de biraz bağımsız olmayı öğrenir (başka şehre gideceğini varsayarak).

EDIT: socialpsychonline.com burda anlatılan şeydi galiba.
  • curious mind  (17.07.19 21:06:38 ~ 21:11:29) 
Sorudan bağımsız ama dişte nasıl umut yok? İşsizlik dişi de mi vurdu?


  • geçerkenugradım  (17.07.19 21:55:46) 
Öğretmenlik yaparım severim demiyorsa okumasın. Boğaziçi iyi, güzel bir kolejde çalışabilir sonrasında ama öğretmenlik farklı bir iş.

Onun dışında katılmıyorum, Tıp hedeflenmişse tamam diğerleri düşünülmüyor olabilir ama diş hekimliği, eczacılık hatta ftr bile tercih edilir. Fizik tedavide de çok güzel para kazanır, eczacılık için eskisi gibi değil diyorlar ama yine ortalamanın üstünde kazanılıyor. Kendi işin yahu, gitsen olur gitmesen olur iyi bir kalfaya bakıyor. Evlense çocuğuna vs kendi bakar rahat rahat. Diş hekimliği nasıl işsiz kalıyormuş onu anlamadım. Biraz maddi durum varsa çok rahat yürünür diş hekimliğinden.

Ama eczacı bacanaktan gördüğüm eczacılık bayan için çok kek iş. Bakkallık belki ama rahat rahat takılır. Bizim zamanında burun kıvırdığımız yok diyetisyenlikmiş, veterinerlikmiş, fizik tedavi bölümleri şuan çok revaçta. Ben Hacettepe fizik tedaviye gitmemiştim mesela yok ortopedi bölümlerine dahil olacak masajcı olursun demişlerdi. Şimdi lenf ödem diye araştırma merkezi kurdular, yurtdışına gidip sertifika alan normal masajcılar bile dandik bir yer kiralayıp seansına en az 200-300 TL alıyor.
  • FAtE  (18.07.19 17:12:12) 
akdeniz üniversitesi diş hekimliği geldi.


  • for day to break  (06.08.19 14:45:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.