[]

Burun tıkanıklığı

Yaklaşık 2 sene evvel burnumdan ameliyat oldum. Ancak hala tam nefes alamıyorum. Bir açılıyor, bir tıkanıyor git-gelli bir ilişkimiz var. Etlerimin tekrar büyüdüğünü düşündüm ancak kontrollere gittiğimde burnumda tıkanmaya neden olacak bir sıkıntı olmadığını, bir şey yapmaya gerek olmadığını söyledi doktorlar.

Sebebi ne olabilir, alerjik bir durum mudur? Var mı önerisi olan?

Not: Otrivine demeyin kalbinizi kırarım. Kullanmadığım zamanlarda daha çok tıkanıklık hissi veriyor. Sürekli kullanmak istemiyorum.

 
aynı başlığı az önce ben de mi açsam diye düşündüm.. takipteyim.. tam 2 sene önce ben de burun ameliatı oldum. bu aralar benimde tıkanıklık oldu. gece ağzım açık uyuyorum. otrivine denedim nafile. ne yapacağız?


  • xdenizx  (16.07.19 17:22:18) 
yaklaşık 2 sene önce bende ameliyat oldum ama hala tıkanıklık devam ediyor. doktora gittim, yoo bir sorun görünmüyor dedi gönderdi beni. başka doktorlarda öyle diyorlar. ameliyat sonrası biz mi öyle hissediyoruz nedir anlamadım.

takip
  • avatar is back  (16.07.19 17:27:11) 
aha ayni ben!!
2 kere et kucultme oldum. bazen nefes alamiyorum, doktora gidiyorum, bakiliyor ve son derece acik, etler buyumemis!! nefes alamiyorum ama bu durumu destekleyecek bir durum yok.
yalniz bakin simdi yazarken farkettim, 1 yildir iqos kullaniyorum ve eskisinden daha az sikayetciyim bu durumdan. bilmiyorum sigara kullaniyor musunuz? kullanmiyorsaniz bu teorimi cope atacagim.

bir ara gece yatarken bu breathe bisiden kullanmistim. iyi gelmisti
  • 65 derece  (16.07.19 17:28:22) 
Sigara kullanmıyorum ama tozlu ortamda çalışıyorum. Klima da olabilir mi acaba sebebi? Kafayı kıracağım sebebi ne olabilir diye. Yok mu bilimsel açıklama yapabilecek bir arkadaş :)


  • asgeavcer  (16.07.19 17:37:41) 
sigara kullanmıyorum. bi ara ben de breathe right kullandım. ama sonra ona alışınca da bıraktım fayda etmedi


  • xdenizx  (16.07.19 17:42:47) 
alerjik olabilir mi? aynı zamanda burunda kaşıntı gözlerde kaşıntı var mı?


  • cilekli krep  (16.07.19 18:00:27) 
aynı şekilde ameliyattan sonra bile tıkanıklık hissi gitmedi. ben ocak'ta ameliyat oldum sonra bahar gelince polene attım sucu ama polenler bitti hala cok sıkıntı cekiyorum. doktora göre ise bir sorun yok, garip cidden. burnumuzu elimizle gerdirdiğimizde aldıgımız o derin ferah nefesi normalde almanın bir yolu yok galiba. :(


  • alwayschargeneverbend  (16.07.19 18:44:11) 
@cilekli krep kaşıntı yok bende. Sadece tıkalı bir burun. Sanki şişmiş ve kapanmış gibi. Psikolojik diye düşünüyordum ta ki buraya yazana kadar :) Bir bakıyorum açılmış gayet iyi nefes alıyorum, bir bakıyorum kapalı. Nefes alamadığımı gören ameliyatın işe yaramamış diyor.


  • asgeavcer  (16.07.19 19:15:58) 
Alerjik degil bence de. Bilimsel aciklamasini bulan olursa yazsin lutfen :))


  • 65 derece  (16.07.19 20:34:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.