[]

ankara izmir tren yolculuğu

uçak bilet fiyatları artmış. ne güzel 1 saatte gidiliyordu. otobüslere bakayım dedim. 100 lira civarı ancak 8 saat sürüyor ve ben uyuyamıyorum yolda. trenle gideyim dedim. yataklı trenler varmış. 14 saat sürüyormuş. yataklı trenler nasıl uyunur mu rahat? yolda belki masa başında çalışabilirim de. 50 lira civarıymış. kullanan oldu mu hiç?




 
benim arkadaşlarım kullandı yolda canları sıkılmıştı. varsa oyalanacak bir şeyiniz bence tercih edilebilir.


  • kablelvuku  (16.07.19 13:30:17) 
internetten bakmaya çalıştım vagonlar nasıl anlayamaıdm. yataklı vagonda tek kişi kalabiliyorsak rahat rahat giderim. hem uyum 8 saat. kalan zamanda film izlerim, kitap okurum. otobüste hiçbir şey yapamadım ayaklarım uyuştu sadece. 150 lira falanmış yataklı.


  • hknty  (16.07.19 13:47:52) 
yataklı vagonla seyahat etmesem de çevrendem duyduğum kadarıyla yataklı vagon son derece rahat oluyor. o yönden gözü kapalı tercih edebilirsiniz. yataklı vagonda tek bilet alınca kompartımanı kapatmıyorsunuz bildiğim kadarıyla. yalnız kalmak istiyorsanız iki yatağı da almak zorundasınız fakat ikinci yatak için tam ücret verilmiyor sanırım yine. ilk yatağın üstüne küçük bir ek ücret alınıyor.

edit: bazı arkadaşlar bilmediği halde bilen tayfa diyor da söylemiş olayım. tek yatak alarak kompartıman kapatılmaz. bunu tcdd yetkilisi ile görüşerek de teyit ettim. ayrıca normal vagonda da birçok kez seyahat ettim ve hiç öyle abartılacak kadar kötü de bir ortam yok ayrıca. çok uç tipte olan birileri yoksa pulman vagonda da herkes aklı başında kişiler.
  • halken  (16.07.19 14:45:05 ~ 23:32:29) 
Gene bilmediği halde bilen tayfa gelmiş.

1)yataklı vagonda tek kişi kalınacak olsa dahi, vagon o kişiye kapanıyor. Yataklı vagon ücreti tek kişi için 120 liradan fazla.
2)yataklı vagon gayet rahat ve uyunur.
3)iş internet üzerinden ise bu iş yaş, çoğu yerde telefon bile çekmiyor.
4)50 lira civarı olan normal vagondan, eğer açlıktan nefes kokmuyorsa, 50 liraya muhtaç halde değilseniz kesinlikle tavsiye etmiyorum, türk insanının en sorunlu ve alt sınıfı tek vagonda toplanıyor. Gürültünden ve ışıktan uyunacak bir ortam değil.
  • denizgonen  (16.07.19 15:21:08) 
otobüs çok sıkıntı ve 110 lira. yataklı vagon 150 lira tek kişi. 2 kişi olursa 225 lira toplam. tek kişiye kapatıldığına emin misin? eğer öyleyse kesin giderim. ama öyle ise insanlar tek kişi bileti alır 2 kişi kalır. böyle bir şey olmaz mı?

sanırım çabuk bitiyor. 1 ay sonrasına alınabiliyor anca.
  • hknty  (16.07.19 19:41:28) 
Tek kişiye kapatıldığına eminim. Ayrıca insanlar tek kişi bileti alıp 2 kişi gidemez, o tren yol geçen hanı da değil. Yataklı vagonun ayrı bir görevlisi oluyor ve son vagon olduğu için vagonun tek bir girişi var, adam hep orada bekliyor. Diğer vagonlarda bileti olan adam yataklı vagona giremiyor.
Tren eskisi gibi ankaraya kadar gittiğinden beri yataklıda pek bilet bulunamıyor.

Ayrıca tcdd yetkilisi yanlış bilgi vermiş, vagon kapanıyor. Buyrun bakın boş yataklılara, bir tane olsun dahi tek yatak bulabiliyor musunuz? Ben de defalarca yataklıda yolculuk yaptım, o oda benim oldu. Bu kadar basit. Yataklı vagon ile kuşetli vagon arasındaki farkı öğrenmenizi tavsiye ederim. Mavi trende kuşetli vagon YOK.
  • denizgonen  (17.07.19 09:37:47 ~ 09:41:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.