[]

Diyelim ki 15 Temmuz başarılı oldu ve şu an 16 Temmuz sabahındayız?

Fetö başarılı oldu ve askeriyenin içindeki o marjinal grup yönetimi ele geçirdi. 16 Temmuz sabahında haberlerde neleri izleyecektik? Ülkede neler değişecekti? İlk demokratik seçim ne zaman yapılacaktı? Yapılacak mıydı? Gerçekçi "hayalgücünüz" size neler söylüyor?




 
maalesef bir şey çıkmıyor. senin de dediğin üzre marjinal bir grubun başarılı olma ihtimali yoktu.


  • orijinal nick bulamadim  (16.07.19 12:45:09) 
Yani bana göre yönetmenin ve gücün tadıyla bir süre seçim olmazdı. Belediye başkanları siyasi parti temsilcileri olduğundan hepsi ilk günden uzaklaştırılırdı görevden. valiler de görevden alınır, yerlerine yine kendi atadıkları sivil ya da askeri yöneticiler bakardı. Yine bunun için de seçim olmazdı.

Yurtdışından ise hiçbir demokratik yönetim talepleri gelmezdi, ondan eminim. Seçim yapılsın baskısı olmazdı.
  • akatreil  (16.07.19 13:07:51) 
Valla onca darbe görmüşlüğüm var. Yurtdışı hep kazanandan yanadır. Demokrasi filan çok da ipinde değil batı dünyasının. Eğer ülkendeki yatırımlarına dokunmayacağını güvence altına alıyorsan "ne uğraşacam kendi pisliğinde boğulsunlar" diyor, haklı olarak.
16 Temmuz'da bence hemen fetöcüyüz demeyeceklerdi. Fetöcü bunlar diyenleri susturacakları. Bu arada "yaşasın Tayyip gitti" diye çıkacak birkaç safı birkaç gün sonra polis ziyaret edecekti. Demokrasiymiş gibi olan seçimler 1 sene sonra olacaktı. O zamana kadar da zaten muhteşem medyamız bunların ne kadar cici olduklarından bahsedecekti vs.
Çok da fazla kurgulamaya gerek yok. Bence aceleye getirilmiş bir darbemsiydi. Darbe diyemiyorum. Tek şerit kapatarak darbe mi olur? Olan zavallı yurdunu, mıntıkasını korumaya çalışanlara oldu. Zulümleri batsın!
  • SiyamkedisiZorro  (16.07.19 13:22:08) 
Darbe "demokrasi kurtariliyor" algisiyla pazarlanacak, muhtemelen basta milliyetciler ve sekuler insanlarin yeni yonetimi benimsemesi amaclanacakti. Avrupa Birligi ya da Amerika muhtemelen en basta "Gelismeleri tedirginlikle karsiliyoruz" falan tarzi aciklamalar yapacaklar, yonetimi ele gecirenlerden "Amacimiz demokrasiye donmek, en kisa zamanda her sey normale donecek, secimler yapilacak, anlasmalarimiza ve bati normlarina sadigiz" aciklamasi gorunce yatisacaklardi. AKP iktidari devr-i sabik ilan edilip onemli kisiler tutuklanacak ve tabi ki haklarindaki butun istihbarat, videolar ve tapeler 7/24 televizyonlarda donecekti. Oldurulen halk duruma ve darbe sonrasi tepkilere gore ya terorist ya da kandirilmis ve kiskirtilmis masum insanlar olarak lanse edilip bunlarin da hesabi AKP'den sorulacakti. Bugun "Feto, feto" diye ortada dolanan bir suru yandas darbe guzellemesi yapacak ve nasil da ulkenin eski demokratik cizgisine dondugunden bahsedip "Aman efendim darbe var, darbe var; adi darbe diye hemen kotu olmuyor" falan diyeceklerdi.

Uzun vadeyi ise bilemiyorum. Cemaatin amaci ulkeyi yikmak degildi muhakkak. Konu ulkenin yonetimini ele gecirmek ise bunu oyle ya da boyle yaptiktan sonra bir parti etrafinda gorece normal siyaset yapmaya calisirlar ya da en azindan boyle lanse ederler;bir yandan da kendi goruslerini hakim ve surekli kilacak siyasi ve hukuki degisiklikler yaparlardi herhalde.
  • salihdt  (16.07.19 16:28:24) 
Kemalistler bir "anti-darbe" timi kurup "post-darbe" yaparlardı. Sonuçta ne olursa olsun bu ülke şeriatçıların eline bırakılmazdı,İran devrimi ile karşılaştırmamak gerekir.

Yönetim ve bürokrasi olaraksa şu ankinden çok da farklı olmazdık zira bu adamlar darbeden önce de Türkiye'nin hemen her yerini zapt etmişlerdi.

Ayrıca Türkiye'de hiçbir darbe dışarıdan desteksiz yürürlüğe konmaz veya başarılı olmaz. Yani birileri gerçekten düğmeye basacak olsa idi darbeyi kimlerin yaptığının çok da önemi olmuş olmayacktı.
  • Psycho Mantis  (16.07.19 17:02:01 ~ 17:05:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.