[]

Dubleks Ev Övelim Mi ?

Selam arkadaşlar.
Bu aralar dubleks eve kiraya çıkmaya niyetim var. Mümkünse daha önce tecrübe edinmiş arkadaşlar fikir verebilir mi ?
Sonuçta kiralık olacak olumsuz yanları ağır basarsa taşınırım diye düşünüyorum.
Sizlerde de fikir alabilirsem çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.

 
kışın ısıtması, yakacak gideri kötü. temizlemesi sıkıntılı.

bunun dışında kalabalık aileyse, gelen giden çoksa eğer güzel oluyor. her katta banyo, bazılarında her katta mutfak.
  • emfuzi  (16.07.19 10:56:44) 
yazın sıcak olacak
kışın soğuk olacak
temizlemek için temeizlikçi gerekecek
teras keyfin kapının çalmasıyla bölünecek
odadan odaya gittiğinle kalmayacak kattan kata gideceksin.
tutmax5
  • hoot  (16.07.19 10:56:56) 
Katta dubleks mi müstakil mi? Müstakil dublekste oturuyorum. Alt kat ve üst kat ayrı yaşam alanları olması hoşuma gidiyor. Üst kata misafir falan çıkmıyor, altta sadece salon ve mutfak var ve derleyip toplamak kolay oluyor. Börtü böcek olayı var evet, ama katta otursan da altın üstün gürültü olayı var. Aşırı bir böcek olmuyor zaten, tüm camlar telli. Herkes gün içinde bişey lazım olunca aşağı yukarı inip çıkmaz zor olur diyor ama bence hareket olduğu için olumlu birşey. Ayrıca alt ve üstün merdiven başına birer sepet koydum, giderken alıp gidiyorum yerine koyacağım bişey falan varsa. Ben dezavantajını çok yaşamadım, temizliği çok zor değil fazladan bir merdiven siliyorum. Kışım tüm odaları ısıtmak zor olabilir, biz kışın sadece salon ve hemen üst hizasındaki yatak odasını kullandığımız için oraları ısıtıyoruz, yeterli oluyor. Tabi bu evin mimarisine bağlı.


  • curukturpkokusu  (16.07.19 11:00:12) 
Uzun süre dubleks evde yaşadım, şimdi öyle değil ve özlüyorum. Komşulardan kaynaklı ses ve benzeri problemin minimum olması en güzel yanı. Yeri geliyor istediğinde ailenin kalanından da izole olunabiliyor. Yalıtımı iyi bir eve çıkmak önemli. Temizlik işini abartmaya gerek yok, metrekaresi çılgın olmadığı sürece halloluyor.


  • fotrsapka  (16.07.19 11:04:16) 
17 sene müstakil dublekste oturup iki aydır apartman dairesine geçmiş biri olarak maddi olarak seni zorlamayacaksa müstakil-dubleks derim. komşu sesi yok, park sıkıntın yok. Eşyalarını genişçe yayabilirsin. Bahçesi de varsa on numara


  • mirty  (16.07.19 11:07:44) 
nisandan beri dubleks dairede yasiyoruz.

dezavantajlari
- bazen inip cikmaya useniyorsunuz. (ust kattaki mutfagi kaldirttik)
- daire sifir olmasina ragmen biraz yalitim sorunu yasiyoruz terastaki giderlerden. ama yapiliyor sorun degil.
- sabahtan aksama kadar gunes aldigi icin sicak oluyor. bunun kisin avantaj yaratacagini umuyorum :)

avantajlari
- terasta gece gec saate kadar oturabiliyoruz kimse gurultu yaptin diyemiyor.
- ust katta parti verebiliriz cunku alttaki de benim :p
- kilo verdim merdiven inip cikmaktan :)
- kedi 1 kilo verdi inip cikmaktan (kendisi 9 kilo)
- teras keyfi bambaska
- temizlik sorun olmuyor cok (buyuk bizim daire)
- evden calistigim zamanlar cok fazla. ust kat salonu calisma odasi yaptim, alt katta birileri sohbet ederken ben ust katta calisabiliyorum. fotrsapka'nin da dedigi gibi bir sekil izole olunabiliyor.

ilk dubleksimiz ve cok sevdik dubleks olayini.
  • 65 derece  (16.07.19 11:22:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.