[]

Peynir altı suyu

şimdi bu proteın tozu yaptıkları yukske protein barındıran bu peynir altı suyu denen sey nedir? Marketten aldığım plastik kutuda satılan süzme peynirin icinde peynir suyu var bayagı bi. Bu peynir altı suyu mu oluyor? Bunu içsem yüksek miktarda protein almış oluyor muyum? Peynir tenekesinin dibindeki peynir suyu mu nedir bu peynir altı suyu?




 
Evet o dur.
Evet onu içsen birkaç miligram protein tozu yutmuş kadar olursun.
Gerçi o suyun epey bi kısmı salamura suyudur ama olsun.
İç bence.
  • Mirket  (16.07.19 10:44:08) 
mandıralarda olur peynir altı suyu. ya da evde peynir yaparsan oradan elde edersin. sütü kestirdiğinde toplanan peynirden geriye kalan sıvıya deniyor. tabi içip de protein alayım dersen en az bir litre içmen lazım ki değsin. bizim orada bunu bebeklere, hamilelere falan içirirler.


  • alperz  (16.07.19 11:01:55) 
eskiden mandıralarda çıkan peynir suyunu yere bi çukur kazıp, içine naylon koyup, oraya dökerlermiş, etrafaki köpekler de bu suyu içermiş, mandıra köpeği terimi buradan gelir, bu suyu içtikleri için normal bir köpeğin yaklaşık 2 katı büyük olurlarmış. eski bi arkadaşım var inekleri koyunları falan var köyde, kendi peynirlerini, yoğurtlarını kendileri yapıyolar, bu eleman 20 senedir spor yapmaz, şu an 45 yaşında, vücudu halen 20 sene önceki gibi tüm kasları parça parça duruyor, ne erime var ne bişey, zaten bu ritmik jimnastik mi, öyle bişeyin eğitmeni, sürekli yarışmalara öğrenci falan çıkarıyor, ona sormuştum, demişti ki ben zamanında çalışırken protein tozu falan kullanmadım, kendi peynirimizi, sütümüzü, yumurtalarımızı yedim, o yüzden protein tozu kullananlar gibi erimez benim kaslarım demişti, harbiden de öyle.


  • Fodera  (16.07.19 11:57:35 ~ 12:00:06) 
peynir yaparken sütün içine peynir mayasını koyarsın, sütün içindeki katı maddeler maya ile etkileşime girerek kesilip katılaşır. katı kısmı kalıba döker dinlendirirsen peynir olur. kalan sıvı kısım da peyniraltı suyu olur. bunu alır suyunu buharlaştırırlar, olur sana protein tozu.

tenekenin dibindeki su da biraz odur evet. ama asıl peyniaraltı suyu, peynir daha tenekeye girmeden süzülmüş olur.
  • kibritsuyu  (16.07.19 12:33:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.