[]

incecik iki kabloyu birbirine eklemek

yeter lan bu herifin şerit led derdinden ya. hepi topu çektiği çekeceği 3 metre led, günlerdir yok trafoyu nasıl yabıştırayım, yok dolabın neresine çekeyim. yetti artık yav di mi.

ama son bi sorum var. tamam trafoyu dolabın tepesine konumladım. ledin elektriğini dolabın altına kadar indirdim.

ledi de duvara yakın değil, öne yakın yapıştırmaya karar verdim.

şimdi elektrik kablosu incecik, şerit ledin ucundaki kablolar incecik. bu ikisini birleştirmem lazım. elimde klemens var ama dana gibiler, hem kaba, hem gereksiz belki de uygunsuz olacak. birbirine dolayıp izole bantla bantlasam sağlam olmayacak, içime sinmeyecek. havyam lehimim de var ama dünyada tek beceremediğim iş galiba lehim yapmak. kesin elime yüzüme bulaştırırım.

var mı böyle incecik kabloları birbirine ekleyecek minik klemensler? ya da başka ne önerirsiniz? yine birbirine burgulayıp ısıtınca daralan makaronla falan mı yapayım?

bir de bonus soru: önce ledi dolabın altına yapıştırıp sonra mı elektriğini bağlamak, yoksa önce elektriğini bağlayıp sonra mı ledi yapıştırmak?

sorup duruyorum ama beceremediğimden değil, özendiğimden soruyorum. haksız mıyım sizce? usta çağırsam yalapşap yapacağından emin olduğum için, elimden de az çok geldiği için kendim yapmaya çalışıyorum bütün bu işleri.

 
2.5 mm klemens işini görmeli ? www.tekzen.com.tr
ayrıca koctas eğitim videolarına bakarsan www.youtube.com once yapıştırıp sonra bağlaman gerekiyor, ps onlar klemens yerine izole bant kullanmış.

  • akiskan  (15.07.19 23:46:28 ~ 23:47:19) 
ya o şerit zaten 1-2 sene sonra arıza verecek en güzeli kabloyu uzun tutup bantla gitsin. arıza verince bantlı kısmı keser yine bantlarsın. sonra bir daha.
5-6 yıl götürür. üşengeç adamım. klemens falan tüylerim diken diken oldu.

  • ozdek  (16.07.19 00:00:43) 
Havya ve lehim varmış. Aslında lehim pastası da varsa çok kolay hallolur. Yoksa güzelce burup, üstünü bantlarsın. Ledin kablosu kısaysa önce kablolamayı bitirmek daha mantıklı.


  • reactionic  (16.07.19 00:05:50) 
bu no.1 klemenslerden var bolca. hatta 220 volt elektriği buattan trafoya alırken bundan kullandım. ama onun kabloları 1 mm ve 1.5 mm idi. şimdi bu incecik kabloları bu klemens hem fazla sıkar, hem de dolabın altında bile olsa kocaman çirkin gözükür. böyle daha kibar, ufak bişey arıyorum.

koçtaş videosunda ledin ucu soketli, adaptörün ucu soketli. lak diye geçirince yanıyor. öyle olsa ben de önce ledi yapıştırırım :) ama benim elektriğin de ucu iki tane çıplak uçlu kablo, ledin de ucu iki tane çıplak uçlu kablo ve bunları birbirine bağlamam gerek.
  • kibritsuyu  (16.07.19 00:11:40) 
elle birbirine dolayip ustune isiyla daralan makaron cak gec.


  • alperz  (16.07.19 09:39:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.