[]

Özel sektör maaşlarının çok düşük olması

Gittiğim iş görüşmelerinde 2500-3500 arası teklifler aldım. İstanbulda bu paralara millet nasıl hayatta kalıyor? Bugün bir memur bile 5000 alıyor. Özel sektör eskiden memuriyete göre çok iyidi. İş verenler işsizliğin olmasını fırsat bilerek mi maaşları düşük tutuyor?




 
Mühendislikler dahil kontrolsüzce mezun verildi, piyasada elini sallasan mühendis, avukat dolu. İşveren de bunun farkında, eğer çok spesifik, tecrübe gerektiren bir iş yaptırmayacaksa yeni mezun da işimi görür diyor.

Tecrübeli adamlar bile işsizken haliyle o paralara tecrübeli adam çalıştırabiliyor.

istanbul'da o paralara insani şartlarda geçinmenin imkanı yok. anca aile evinde kalıyorsan öyle geçinirsin..
  • kimlanbu  (15.07.19 16:30:05) 
sgk li calisip duzgun ve borcsuz yasayan yok, icra dairelerinde patlama yasaniyor istanbulda. inanamazsiniz icra dosyasi sayisina.


  • müptezel dostoyevski  (15.07.19 16:30:42) 
Ekonomik kriz böyle bir şey işte. 2010-2011 gibi kalifiyesine göre yeni işe başlayanlar 2000-3000 lira arası alıyordu. Enflasyonla oranlarsak şu anki kazanılan 5000-6000 lira civarına denk gelir bence. Türk milletinin son 10 senede alım gücü rahat yarıya düşmüştür.


  • synthetic a priori  (15.07.19 16:40:50) 
keriz arıyorlar. uluslararası şirketler ve kurumsal şirketler 4k dan aşağı vermiyor
not: başlangıç maaşı

  • meldaras  (15.07.19 17:07:12) 
Işsizlik bahane insan sömürmek sahane hocam :) Yeni mezunların sgk primini de devlet üstleniyor zaten işveren oradan karda. Bir de üstüne işsizlik ve is talebi çok olunca işverenin canına minnet maaş ve çalışma saatleri konusunda istediği gibi at koşturuyor. Özel sektör şu dönemde insan pazari olmuştur, kim kimi ne kadara kiralarsa artık..


  • superior  (15.07.19 17:33:02) 
Maalesef baslangic maaslarini okulun bir parcasi gibi gormek gerekiyor. Egitimin devam ettigi cuzi de olsa para kazanilan bir evre olarak gorurseniz daha mutlu olursunuz. Olumlu bir durum degil sebepleri belli ama maalesef boyle. Uzmanlastiktan sonra ozel sektor devleti arkada birakiyor tabi cogu meslek icin


  • pofudukayi  (15.07.19 17:39:15) 
geçen ay türkiyeye döndüm. yurt dışı maaşları da aynı durumda. adamlar maaşları 3 4 yıl öncesinin maaşları gibi veriyor. euro dolar diye millet gidiyor.

komik rakamlara adamlar evinden ailesinden uzak çalışıyor. bazen 1 yıl 1,5 yıl eve gidemiyor.

bu şekilde çalışmak için de sayamayacağın kadar adam şirketlerin önünde birbirini yiyor.
  • ergenpezeveng  (15.07.19 18:03:08) 
@ergenpezeveng

Orada enflasyon %1'ken bizde %20 yalnız. Sapla samanı ayırmak önemli.
  • synthetic a priori  (15.07.19 20:49:56) 
@ergenpezeveng, dediğini ispatlayabilir misin? orada saatlik 8$ / 8€ bile versen alım gücü buradakinden yüksek, kiii, saatlik 12$dan başlıyor


  • meldaras  (15.07.19 20:55:10) 
Krizin göstergesi derler kamu maaşı özel sektörden yüksek olması


  • seyyar satıcı  (15.07.19 23:22:24) 
@synthetic a priori

@meldaras


sanırım yanlış anladınız ya da ben anlatamadım. bahsettiğim çalışanlar türkiye'den yurtdışındaki türk firmalarına giden çalışanlar. ülkenin kendi çalışanları değil. firma türk firması türkiye'den işçi götürüyor. ama maaşlar 3 4 yıl öncesinin maaşları diyorum.
  • ergenpezeveng  (15.07.19 23:52:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.