[]

nedir abi bu istanbul fetişizmi?

sözlükte başlığını gördüm de istanbul'un sınırları içerisindeki üniversite sayısı 61'e ulaşmış!
ondan hareketle bu mantar gibi türeyen "üniversitelerin" yüzde 99'u "istanbul x üniversitesi" diye isim kullanıyorlar ya buna uyuz olan bir tek ben miyim?
istanbul'un hem marka değerini hemde imajını zedelemiyor mu bu yaklaşım?
tutturmuşlar bir istanbul fetişizmi diye!
yani başına istanbul ekleyince başları göğe mi eriyor bu kurumların?
bunların silinmesi için kampanya falan varsa direkt katılmak isterim.
geçen yabancı bir arkadaşımla metrobüse binmiştik gittiğimiz güzergah üzerinde hem fiziken hem de reklam afişleri olarak o kadar çok istanbul x üniversitesi vardıki adam neden bütün üniversitelerin başında istanbul var diye sormuştu.

 
Yanlış hatırlamıyorsam, YÖK gereği, yeni kurulan (son on yıl)her üniversite, isminin başına bulunduğu ilin ismini almak zorunda.


  • KaraSakall  (15.07.19 14:33:52) 
@KaraSakall fenerbahçe üniversitesi 2018 yılında kurulmuş. ama istanbul fenerbahçe üniversitesi değil adı.
aynı şekilde Kapadokya Üniversitesi 2017 yılında kurulmuş başında Nevşehir kelimesi yok!

  • ezkaza  (15.07.19 15:27:59) 
Isimlerin basina ya da sonuna cogunlukla sehir bazen de eyalet adi geliyor. Dünya´da da bu boyle. Ludwig-Maximilians-Universität München, UC(University of California) Berkeley gibi binlerce ornegi var. Verdiginiz orneklerdeki universitelerin de uluslararasi arenadaki kodlarinda sehir ismi var.

En basitinden Erasmus sürecine katilanlar hatirlar. Hacettepe Universitesi Ankara diye yazar basvurularda.

Istanbul Üniversitesi eger Istanbul´un imajini zedelemiyorsa, Istanbul Sari Cizmeli Mehmet Aga Üniversitesi de zedelemez. Zaten Istanbul´un zedelenecek bir imaji da kalmadi ayakta.
  • buf-e kür  (15.07.19 16:57:26 ~ 17:02:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.