[]

kiracı - ev sahibi sorusu taşınmak istemek

günaydın, güzel ülkemin güzel insanları. accık hukuki bir soru soracağım.

2018 mart ayından beri oturduğum evim vardı. gayet düzenli bir şekilde kiralarımı ödüyorum. aksatma falan yok. en uzun aksatma, gününün gecesi olur. normalde sabahın köründe yollarım kirayı. bir kerecik, saat 22 gibi yollamıştım, unutkanlık.

2019 mart ayında da herhangi bir yeni sözleşme imzalanmadı. ev sahibi telefonla aradı, kirayı şu kadar arttırıyorum dedi ben de kabul ettim.

kamu personeli olduğum için benim için muamma olan lojman şans eseri sırası geldi bana.

şimdi ben ağustos'ta çıkmak istersem nasıl şeyler karşıma gelir? nelerle karşılaşabilirim. neler önerirsiniz şu hukuk cahiline.

 
Kira kontratında şey yazıyor, çıkmadan x ay kadar önce haber vermesi gerekir falan gibi. Ama zaten enflasyon olması gerekenden düşük çıktığı için ev sahibi eğer yeni bir kiracıyı kolayca bulacaksa duruma sıcak bakar, çünkü senden alabileceğinden daha yüksek bir fiyata kiraya verme şansı var.


  • plutongezegendegilmi  (15.07.19 11:42:45) 
Bir -iki ay öncesinden haber verip çıkabilirsiniz. Ama ben Ağustos başında çıkacağım diyorsanız, ev sahibi "beni mağdur ettin." diyebilir. Bu durumda, siz çıkana kadar kiracı bulunursa ne ala. Bulunmazsa, size dava açıp, 2 aylık kira alabilir. Bu durumu engellemek için, "depozito sizde kalsın." gibi bir teklifte, son çare olarak bulunabilirsiniz.


  • PhoenixRising  (15.07.19 12:26:57) 
ev sahibiyle konusup anlasmak cok önemli ve en güzeli bu.

ama lojman bekleme durumlarinda bir ihtimal kanuni olarak sizin lehinize olan durumlar vardir.
  • black fridayde bos kutuya talim eden adam  (15.07.19 12:41:22) 
Depozitondan vazgecmeye hazirlikli ol, vakit kaybetmeden ara zaman aleyhine isliyor. 15 gun az bir sure o yuzden depozito ile yirtarsan bence hakkaniyetli olur.


  • pofudukayi  (15.07.19 14:48:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.