[]

Instantiate? ne demek

softwarecilar, computer science ahalisi,
simdi isim geregi ben bu developer kardeslerle cok bir aradayim ama ben normal elektrik muhendisi uygulayici oldugum icin cok gerek duymuyorum ne yaptiklarina.

bazen de lazim oluyor iste. .xml bazli bir haberlesme standardimiz var 61850 diye. bunun uzerine yazilimlar gelistiriyor arkadaslar. oop felsefesi hakim.

peki oop uzerinden bu instantiate ne demek nasil kullanilir nedir olayi anlatabilirmisiniz orneklendirerek sizden ricam?

muchas gracias

 
abi şimdi class'lar var, bunlar objelerin blueprint'i gibi bişi. sen bu class'ları kullanarak yeni bi obje ortaya koyuyosun, bu işleme de instantiation diyosun.

mesela insan class'ın var diyelim.

class insan
kol_sayisi=2
bacak_sayisi=2
...
...


insan osman = new insan()

deyip osman'ı yaratıyorsun. yani allah'a mahsus olan bişiyi bilgisayara yaptırıyor, şirk koşuyosun.

bu şirk koşma eylemine instantiation diyoruz.
  • cern de cayci olmak vardi  (14.07.19 22:49:48 ~ 22:52:37) 
stackoverflow.com


şurda da ayrımlar ve örnekler var
  • sttc  (14.07.19 22:50:52) 
OOP için:

class, object, instance var, class en basitçe hali ile yazılımın kod hali. object ve instance ise yazılım çalışırken new Hede() diye üretilen örnekleri. Instance dedikleri anda, belli bir class'dan bir örnek oluşturulmuş ve bu örnek için gerekli bellek alanları tanımlanmış, siz objeye; instance'a eriştiğinizde o da gidip gerekli bellek bölgelerine erişiyor.
  • selam  (14.07.19 22:55:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.