[]

Kadinlara bakim sorusu

Cildiniz ve saciniz icin neler yapiyorsunuz/kullaniyorsunuz? Ozellikle saclari sari (boya) olanlar.
Urun disinda vitamin aliyor musunuz? ne vitaminleri mesela?
Bir de yas belirtmek istemezseniz bile bi aralik yazar misiniz


 
Yüz: La Roche Posay güneş kremi
La Roche Posay güneş sonrası
Neutrogena Yağsız Yüz Nemlendiricisi
Yves Rocher yüz temizleme jeli

Cilt: Yves Rocher vücut sütü
La Roche güneş sonrası nemlendirici krem

Saç: Yves Rocher Jojoba yağı
Nashi Argan durulanmayan bakım kremi
Herhangi bir market şampuanı

Yaş:25
  • landho  (14.07.19 21:42:12) 
Sac nashi sampuan sprey +1 ve on gunde bir falan nemlendirici bakim yapiyorum

Yuz donem donem farkli markalar kullanarak ama hepsi dermokozmetik ya da daha temiz icerikli markalar nemlendirme, maske, gunes koruyucu - markalar avene, la roche posay, skin ceuticals, weleda, itcosmetics gibi gibi

Nemlendirmek ve gunes korumak temel prensip
  • songforsomeone  (14.07.19 21:45:26) 
Saç için:
içine zeytinyağı eklediğim şampuan ve duş sonrası 1-2 damla zeytinyağı ile ovma.

Yüzüm için:
Sadece sabun. Geçen gün heves edip tonik yaptım ben genelde pek dikkat etmediğimden değişimi pek fark edemedim ama illa ki fark ediyordur. İçeriği de maden suyu, salatalık suyu, aloe vera, yeşilçay ve birkaç damla limon. Arada yumurta akı maskesi yapıyorum ya da türk kahvesi içtikten sonra telveyi yüzüme sürüyorum.

Cilt için: Valla sadece duş sonrası ayaklarıma masaj yaparak vazelin sürüyorum. Nemlendirici krem vs sevmiyorum ihtiyaç da duymuyorum açıkçası.
yaş:25
  • Amaranta ursula  (14.07.19 21:47:44 ~ 21:50:38) 
saçlarım sarı ışıltılı kahve, o yüzden john frieda'nın ona uygun şampuan ve saç kremini kullanıyorum. sen de sarı saçlara uygun olanını kullanabilirsin. bunun dışında 1 2 haftada bir saçıma hindistan cevizi yağı sürüp bekleyip yıkıyorum. bazen hindistan cevizi yağı ile shea butter'ı karıştırıp sürüyorum. saç uçları ve boyanın etkilerine iyi geliyor bayağı, saçlar pırıl pırıl oluyor.

cilt için aynı anda çok ürün kullanmamaya çalışıyorum. aklım yeni başıma geldi, artık dışarı çıkmadan önce yüze uygun güneş kremini (nemlendirici etkisi oılunca ayrıca nemlendirici sürmeye gerek kalmıyor) fiks sürüyorum. onun dışında ara ara kiehl's in cilt canlandırıcı yağlarından kullanıyorum. temizlik için yine kiehl'sin karma ve yağlı ciltler için gözenek temizleyici yüz maskesi ve toniğini düzenli olarak uyguluyorum.

vitamin olarak sadece suda eriyenlerden kullanıyorum ara ara ama bi faydasını beklediğimden değil açıkçası. günlük hafiften toparlayıcı etkisi olursa olsun diye. rossmann'ın alphabilmemne olanlarından. (: cilt açısından önem verdiğim şey klasik olarak bol su içmek ve sağlıklı beslenmeye çalışmak tabii.

yaş 31. şu ana kadar herhangi bir kırışıklık giderici/önleyici vaatli ürün kullanmadım. kullanmayı da düşünmüyorum uzunca bir süre.
  • brena  (14.07.19 22:06:27) 
Cilt için çok bir şey yapmıyorum açıkçası. Yüz yıkama köpüğü, nemlendirici ve tonik dışında hiçbir şey kullanmıyorum. Bir de güneş kremi sürmeden çıkmıyorum.

Saçımla bayağı uğraşıyorum çünkü saçlarıma biraz takığım çok döküldükleri için. Bir ara bıraksam da çok uzun süre boyunca e vitamini, bepanthen, bemiks, zeytinyağı, badem yağı... Bir sürü şeyi karıştırıp düzenli olarak maske yapıyordum. Şimdi yeniden başladım buna. Bunların dışında memnun olduğum bir hazır maskem daha var, bazen onu kullanıyorum. Ara ara saç peelingi kullanıyorum duşta. Her duş sonrası tonik ve saç serumu kullanıyorum. Bir de ısı öncesi sprey kullanıyorum ama artık ısıyla şekil vermemeye çalışıyorum. Bu kadar şeyle birazcık toparlayabildim şimdilik saçlarımı.
  • ms brownstone  (14.07.19 22:12:50) 
saçımda boya yok elseve şampuan ve saç kremi kullanıyorum. bu aralar ombre yaptırabilirim, o zaman rutin değişir muhtemelen.

yüz için de clarins'in süt temizleyicisi ve darphin köpük temizleyici. bunları değişmeli kullanıyorum. nemlendirici lancome. clarins'in bir serumunu da geceleri. güneş kremi clinique.

yoğun iş dönemlerinde pharmaton vs. kullandığım oluyor. geçen kış -20'lerde bayağı güzel hasta oldum. bu kış imuneks Q10 de ekleyeceğim vitamin takviyesinin yanına.

27.
  • sadakatsiz  (14.07.19 22:22:00 ~ 22:24:34) 
Cildime Ordinary´nin vampire peelingini kullaniyorum ama yazin bu vakitleri gunesten tam olarak korunamadigimdan kestim bir sureligine o urunun kullanimini. Dr. Hauschka´nin goz kremi harika, yuz nemlendiricisi de. Yoksa, Kiehl´s.

Sacima ve vucuduma sadece kati sabun kullaniyorum. Sac icin ozel hindistancevizli sac sampuani, hatta sac kremi var kati halde. Dus sonrasi cold press yaglarla da ozellikle bacaklarimi,kollarimi hep nemlendiriyorum. Plastik icinde urun almamaya calisiyorum.

Vitamin olarak sadece yilda bir kez b12 kürü yapiyorum ve arada da spirulina. B12 cok dusukse cilt etkileniyor.

Gunes kremim de mineral bazli. Elimden geldigince 150 kimyasalin karistilmadigi urunler secmeye calisiyorum. Cildim de sacim da cok cok iyi durumda. Kronik bir sorunum hic olmadi ama simdiye kadar.

Yas 29. Son bir yildir yuz nemlendirici ve goz-alti kremi kullaniyorum. Cizgilenme vs. sorunum yok.
  • buf-e kür  (14.07.19 22:24:12 ~ 22:25:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.