[]

cumhuriyet tarihi hakkında okunması gereken kitaplar nelerdir ?

cumhuriyet tarihi hakkında (kuruluşundan günümüze) okunması gereen kitap tavsiyeleriniz nelerdir ?




 
Celal Bayar - Ben de yazdım.
Bir de nacizane görüşüm cumhuriyet tarihini daha iyi anlamak, milli mücadelede ve sonrasında ön plana çıkan karakterlerin kimliklerini, bağlantılarını daha iyi kavramak için ikinci meşrutiyet öncesinden okuma yapmakta fayda var. Yoksa geçen isimlerin ya büyük kısmı manasız gelecek ya da milli mücadelede çok emeği bulunan bazı zevata vay bunlar şerefsizmiş, neden böyle yapmışlar demenize sebep olacaktır.

  • nifak tohumu  (14.07.19 21:51:46) 
Türkiye'de çağdaşlaşma - niyazi berkes
Türkiyenin düzeni - doğan avcıoğlu
Türkiye üzerine tezler - yalçın küçük
  • temasettin  (14.07.19 22:09:56) 
100 yıl için kitap tavsiyesi istiyorsunuz :) Çok derinlere girmese de tamamını kapsasın diyorsanız Sina Akşin - Kısa Türkiye Tarihi. Yok dönem dönem ayrıntılı bilgi lâzım diyorsanız Şevket Süreyya Aydemir'in Tek Adam-İkinci Adam-Menderes'in Dramı serileriyle 1960'a kadar gelirsiniz. Orada da Ömer Sami Coşar-Abdi İpekçi - İhtilâlin İçyüzü meselâ. Sonrası için kapsamlı kitap aklıma gelmiyor, örneğin 12 Mart için Celil Gürkan'ın 12 Mart'a 5 Kala kitabı okunabilir. Yâni baya uzun bir liste yapmak gerek buna. Tanıl Bora'nın Cereyanlar'ına da dönemi ideolojiler üzerinden okumak için bakılabilir.


  • istambul  (15.07.19 00:09:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.