[]

İlk araç için km en çok kaç olmalı

En son 10 sene önce ehliyet alırken araba kullanan birini düşündüğümüzde alınacak ikinci el aracın km olarak az ya da çok olması bir şey farkettirir mi?




 
önemli olan aracın kilometresi değil bakımlı olmasıdır. tabi bu ikisine de aynı fiyatı ver demek değil.

misal filo arabaları çok hor kullanılır bu yüzdendir 50 bini gördüklerinde şahıs araçlarına oranla arıza çıkarma olasılıkları çok daha yüksektir. sonra ilk aracını almış olan kişi de aynı şekilde arabada olup biten arızalardan anlamaz ve tabi kadınlar... arabaya en az bakımla binen kullanıcılardır kendileri. araba yolda bırakmadan 100 bin km gitse dönüp bi bakım yaptırayım demezler.(kadınlar kısmı biraz acımasızca oldu ama geçen gün arabaya 3 senedir bakım yaptırmayanını bile gördüm)
  • johnnie w lker  (14.07.19 01:39:12) 
dizel 50-70 falan olsun 100-120de satarsın
benzinli 150ye kadar yolu var ama 230-250yi görmezse iyi olur

  • tabii lan manyak mısın  (14.07.19 06:19:01) 
"60bin üstü ise ağır bakımlarının yapılmasına dikkat edin" demişti bir makine mühendisi


  • same idiot  (14.07.19 10:33:44) 
kesinlikle benzinli olsun,
kilometre değil önemli olan
önemli olan arabanın kaza durumu
nereden kazalı, nereden ve neden boyalı
alttan darbe almış mı
kaput hasar almış mı
aynı markanın aynı motoru sorunlu mu ya da kronik sorunu var mı bunlara bakın

örneğin mercedes alırsın 280.000 km’de olsa ne olur, 320.000 olsa ne olur?

ama gider peugeot ya da fiat bakarsın ya da citroen,
60.000 bile soru işareti olur kafanda.
mümkünse ilk araba japon olsun.

honda-mazda-toyota

olabilir..
  • otopsicocugu  (14.07.19 15:15:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.