[]

tek kulak ile duymak?

var mı aranızda tek kulağı kayıp olan? ya da tanıdığınız biri? günlük hayatı ne kadar etkiler acaba?




 
Bi ara sol kulağım tıkanıyodu. Geçici duyma kaybı oluyodu bikaç saatliğine. Hiç duymamayı geçtim, az duymak bile psikolojiyi zedeler. Ama zamanla alıştığında o etki kaybolabilir, alışabilir insan


  • (s)AINT  (13.07.19 23:26:31) 
Simdi akrabalarla beraberdim. Tek kulagi yok. Sebebini bilmiyorum bildim bileli yok. Duyamadim kardes ne diyon sen dedigine sahit olmadim. Gayet normal.


  • allah yazdiysa bozsun  (13.07.19 23:43:54) 
tek kulağımda işitme kaybı var. kulaklıkla müzik dinlerken şarkının bazı kısımlarını az duyuyorum, onun haricinde bi sıkıntı yok.


  • plutongezegendegilmi  (13.07.19 23:44:40) 
Diğer kulağın tüm sorumluluğu üstlendiği ve böylelikle işitmede bir sorun kalmadığı, ancak uzaktan seslenildiğinde ya da uzaktan bir ses geldiğinde sesin geldiği yönün tayininde sıkıntılı durumlar yaşandığı şeklinde bir şeyler okumuştum bir zamanlar.


  • Mirket  (13.07.19 23:49:25) 
çok küçük yaştan itibaren bir kulağım %100 duymuyor. küçük yaştan itibaren olduğu için vücudum buna adapte oldu ve diğer kulağım iki kulaklık işlev görüyor. günlük hayatta pek sıkıntı yaşamıyorum. ufak tefek sıkıntılara örnek vermem gerekirse; yolda yürürken insanları hep duyan kulağımın olduğu tarafa alıyorum, toplu buluşmalarda masanın ucuna oturup duyan kulağımı millete veriyorum, insanlar duymayan kulağıma bir şeyler fısıldamak istediklerinde onları alıp duyan kulağıma yöneltiyorum. bence en büyük sıkıntı yön algımı yitirmem; örneğin evin bir odasından bana seslenildiğinde ya da başka odada telefonum çaldığında o sesin hangi taraftan geldiğini algılayamıyorum, ses genelde geldiğini sandığım tarafın tersinden geliyor oluyor. ama bunlar ufak tefek sıkıntılar ve vücudum alıştığı için dert etmiyorum. ileri yaşlarda yaşanan bir kısmi işitme kaybı da beraberinde bu tip gündelik sıkıntıları getirecektir. ilk etapta zor olsa da vücut zamanla kendini duruma alıştıracaktır.


  • fragile lady  (14.07.19 00:29:34 ~ 00:30:09) 
@fragile lady +1

Benim de sol kulağım tamamen sağır. Ortamda çok fazla ses varsa veya geniş bir alanda bana seslenilmişse sesin geldiği yönü kestiremiyorum. Solumdan gelen sesleri fark etmiyorum. İnsanlara daima sağımda kalacak şekilde eşlik ediyorum yürürken. Bir de benzer seslerden sıkıntı yaşıyorum. Nedense beynim bazı şeyleri kendi tamamlıyor ama ya eksik ya da yanlış şekilde oluyor bu. Küçüklükten beri böyleyim ama alışamadım yani. En çok merak ettiğim şey kulaklıkla iki kulakla müzik dinlemek. Sanki iki kulağı olanlar daha çok duyuyormuş gibi hissediyorum. Tek kulakla olmanın en güzel tarafı da yok değil. Uyumaya çalışırken kendini seslerden soyutlamak istersen duyan kulağının üzerine yatıyorsun, ortam sessizleşiyor ve güzel uyku uyuyorsun :)
  • m e b  (14.07.19 17:22:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.