[]

ev dekorasyonu için öneriler

görsellerdeki gibi salonumuz var. lambader, tablolar ve çiçekler vb dekorasyonlar almak istiyoruz. salona uygun ne tavsiye edersiniz?

eksiup.com
eksiup.com
eksiup.com

 
Üçlü koltuklardan birini atıp yerine bir tekli koltuk koyarak işe başlıyabilirsiniz.


  • Mirket  (13.07.19 20:06:02) 
@mirket

üçlü koltuklardan birini atamayız maalesef.
  • kambocya diasporasi  (13.07.19 20:07:23 ~ 20:07:36) 
  • brkylmz  (13.07.19 20:14:54) 
ben de uclu koltuklardan birini atin demeye gelmistim. keske olmasaymis, cok kucuk yapmis evi. yemek takiminiz nerden bu arada?

sevdiginiz bir iki rengi belirleyin mesela yesil, mor, kirmizi, guzel bir sari vs. bunlarla aksesuar alin, bu renklerin herhangi biri cok guzel durur su anki renklerle, cok guzel bir yerdesiniz, temel renkler gayet guzel, mesela internete turkce/ingilizce 'sari ic dekorasyon' vs. gibi temel kelimelerle arama yaparsaniz cok guzel fikirler cikar. ben bu iki renge sari ve yesil aksesuar cok yakistiriyorum. ayrica, tablo olarak serkan akyol'un calismalari hosuma gidiyor, hipicon'a da bakabilirsiniz, mudo evmanya vs. hepsinde guzel seyler olacaktir. iki koltugun arasina lambader girebilir ya da yemek masasindan koltuklara dogru boyle sarkan lambaderler var onlardan alabilirsiniz.
  • songforsomeone  (13.07.19 20:17:20) 
hocam bunları aldığınız yerde iç mimari bir hizmet verecek kimse yok muydu kötü değil ama birincisi bu koltuklar çok sıkışmış keşke uyarsalarmış, ikincisi ise dekorasyon ile ilgili fikir verebilirlerdi bunları seçtiğinizde.

kiremit rengi hocam oranın ilacı veya tarçın.
  • acımasız gerçekler  (13.07.19 20:36:30) 
İki koltuk çok sıkış tepiş, dip dibe olmuş diyecektim ki son fotografı gördüm. Salon küçük oldugu için mecburen öyle anlaşılan.

Eğer koltuklar bu haliyle kalacaksa, ikisinin arasında kalan o köşeye bir lambader olabilir. Bu arada tavandaki led şerit sapsarı, ben hiç beğenmedim, beyaz olmaz mı o acaba?

Şu haliyle boş oldugu için, birkaç tablöö hoş olur sanırım. Yemek masasının yanındaki duvara büyük bir ayna asılsa acaba çok mu klasik olur? Veya ayna fikrini başa şekilde de değerlendirebilirsiniz.

Koltuklara çeşitli renk ve desenlerde kırlent koyarsanız odaya renk katmış olursunuz. Mesela ben mavi tonlarını sevdiğim için pastel tonlarda mavi kırlentler koyabilirdim (tek renk + benzer renkte desenlilerden). Mesela kiremit, tarçın denmiş ama ben bu odaya bu tonlarda birşey koymazdım. Bu şahsi zevk meselesi tabi, o tonları beğeniyorsanız o ayrı.

Canlı çiçek fikrine katılıyorum. Yer sıkıntısı oldugu çok çabuk büyüyen bir tür seçmeyin. Paşa kılıcı denen bir çiçek var o olabilir, dar uzun tek bir sehpa üstüne koyarsanız sarmaşık olabilir, aşağı sarkar. Palmiyemsi yaprakları olan bitkiler var, onlar da güzel olabilir.

Veya şık bir vazoda yapay çiçekler olabilir, sadece renk katmak amaçlı.

Halı ve perde de gelecekse, gene zevkinize uygun tonlarda alırsınız.

Duvardan sarkan o tuhaf şeyin ne oldugunu anlamadım pek (siyah koltugun üstünde).
  • scientia dux vitae certissimus  (13.07.19 23:57:38 ~ 23:59:15) 
üstteki yorumlara şöyle bir bakabildim, umarım herkesle aynı şeyi yazmıyorumdur.

öncelikle herkesin söz ettiği gibi öyle dizi dizi koltuk pek olmamış.
madem atamazsınız, en azından ikisinin arasında kalan boşluğa Benjamin ya da bir sehpanın ya da yükseltinin üzerine areka koyarak başlayın.
eğer yeterince yer varsa, o bitkinin arkasına bir lambader ya da halojen lamba gibi bir şey saklayabilirsiniz, ama bence lambaderin yeri, siyah kanepenin sağında, tv sehpasının olduğu tarafta kalan küçük girinti.
böylece tvye de ışık yansımaz, ışığın tvnin tarafından gelmesi daha doğru.
ama tabii ince uzun, metal ayaklı ve başlığı büyük olmayan bir lambader olması lazım.

genel olarak çok siyah beyaz bir ortam olduğu için yemek masasına ve civarına da çiçek koymanızı tavsiye ederim, zira yeşillik en güzel dekorasyondur.
mesela bazı duvarlara raflar takıp, yine iç mekan bitkileri koyabilirsiniz.
bunun dışında duvarları doldurmanız zaten çok iyi olur.

mesela kapıdan girince, yemek odasının arkasındaki sağ köşe de uzunca bir bitki için uygun.

tv sehpası gelecek dediğiniz yerin önüne, yani kanepelerle sehpanın ortasında kalan alana küçük bir kilim koyabilirsiniz.

koltukların üzerine muhakkak yastık alın.
zevkinize göre renkli ya da siyah beyaz olabilir.

ortaya illa kocaman olmasa bile zara home ya da mudo tarzı sehpamsı bir şey gerekiyor.
daha küçük ya da metal ayaklı, üzeri mermer olan bir şey falan olabilir.
oturma takımı satan belli başlı mobilyacıların lake sehpalarından olmasa daha iyi.
gerçi tv sehpasının tarzıyla da ilgili o.
sehpanın üzerini de çeşitli objelerle, kitaplarla, dergilerle doldurmak mümkün.

pencerelere bir şey yapmak lazım, ama kısa perde kanepenin üzerinde çok kötü durur.
stor tarzı bir şey olabilir, eğer öyle olacaksa zebra almamaya çalışın.
daha şık ve karakterli bir şey olabilir, ama bütçe meselesi bunlar.

başka bir seçenek de jaluzi, ama o da çok ofis havası verir ve soğuk olur.
ama eğer onu seçecekseniz ve bütçeniz yeterliyle 50 mm kalınlıktaki ahşap jaluzilerden almanızı tavsiye ederim.
camın yere kadar olduğu tarafta, ahşap jaluzi üzerine yeri hafif süpüren, dökümlü bir keten perde de asılabilir.

geriye kalan da dediğim gibi duvarları doldurmak.

bir de, ışıklandırma çok kötü.
o sarkan lambaları değiştirme ihtimaliniz yoksa bile en azından beyaz ışık olmasın.

daha cozy bir yer mi istiyorsunuz, minimal bir yer mi bilemiyorum.
yani renk yelpazesini arttırabilir ya da belli bir çizgide kalıp onunla devam edebilirsiniz.

siyah beyaz ağırlıklı dekorasyonu ve küçük yemek odası nedeniyle, özellikle bitki kullanımı açısından şu linki izlemenizi tavsiye ederim:
www.youtube.com
  • blatta hiberna  (14.07.19 00:07:39 ~ 00:19:43) 
evinizin biraz ruha ihtiyacı var, bu haliyle çok karaktersiz ve sıradan duruyor. bu noktada da iş size düşüyor. tablolar, fotoğraflar, duvar kağıtları asılabilir. bunlar sizin kişiliğinizi yansıtacağı için sıcak ve orijinal bir hava katacaktır ortama. tv'nin geleceği duvar başka bir renge boyanabilir. koltukların rengi düz olduğu için sıcak renkli değişik bir kilim alabilirsiniz, ortamı ısıtır. limon ağacı hoş olabilir bence. bir de renkli ve örgü yastıklar yine ortamı ısıtabilir.


  • fragile lady  (14.07.19 00:38:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.